Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováka vyhnali, mladí odtiaľ utekajú: Nechcem pľuť na český hokej, ale všade inde je to lepšie

Koncom minulého týždňa rezonovalo v Česku expresné ukončenie zmluvy slovenského brankára Júliusa Hudáčka s Kladnom. Teraz kritizoval hokej u našich západných susedov jeden z bronzového tímu z nedávnych MS do 20 rokov.

11.01.2024 08:50
Aleš Čech Foto:
Český obranca Aleš Čech po úspešnom súboji v zápase o bronz proti Fínovi Kasperovi Halttunenovi.
debata

Mladí hokejisti Adam Bareš a Aleš Čech boli hosťami v televízii Nova a okrem medailí sa pochválili aj tým, ako úspech oslávili, čo ich čaká v najbližších dňoch a vyjadrili sa aj k úrovni výchovy českej hokejovej mládeže.

Mladí Česi získali medailu na juniorskom šampionáte po druhýkrát za sebou. Po tretíkrát v rade boli v semifinále. A všetky tri úspešné majstrovstvá absolvoval aj odchovanec pražského klubu HC Letci Letňany Aleš Čech, ktorý priblížil oslavy po poslednom úspechu.

„Párty prebehla. Keby sa to neoslávilo, tak by to nebolo ono. Oslávili sme to vo Švédsku a hneď večer po návrate aj po druhýkrát. Všetci sú zdraví, nikomu sa nič nestalo,“ cituje web nova.cz slová 19-ročného hráča Mladej Boleslavy.

Július Hudáček Čítajte viac Hudáček reaguje na českého experta i Radosu: Som obeť nenávistnej kampane. Proti toxickým fanatikom sa budem brániť

Česká juniorská reprezentácia je na tom podobne, ako slovenská. Hokejisti majú medzi sebou veľmi dobré vzťahy, nakoľko sa poznajú už dlhšiu dobu.

„S väčšinou chalanov sa poznáme už od šestnástich, jazdili sme skoro každý mesiac na kempy. Myslím si, že sme urobili dobrú partiu,“ povedal Adam Bareš, ktorý si oblieka dres fínskeho klubu Pelicans Lahti a tamojšej najvyššej súťaži odohral v tejto sezóne za mužov deväť zápasov.

Veľa voľných dní si však mladíci neužijú. Po návrate zo Švédska pôjdu už v najbližších dňoch späť na súťažný ľad. „Po oslavách som bol už v utorok na tréningu, pretože v piatok a nedeľu hráme,“ priblížil Čech.

slafkovský hokej Čítajte viac Slafkovský robí aj veci, ktoré veľmi často bolia. V progrese mu pomáhajú lekcie od Ramsayho

Jeho tímový kolega Bareš si však voľno predsa len predĺžil. „Vo Fínsku chceli, aby som priletel na druhý deň. Ale uhral som to na to, že tu mám školu, takže som si trochu odpočinul.“

Po posledných troch úspešných MS do 20 rokov sa v Česku veľa hovorí o tom, v akom stave je mládežnícky hokej u našich západných susedov. Podľa Čecha sa úspech dostavil hlavne vďaka tomu, že väčšina hráčov odchádza vo veľmi mladom veku do zahraničia.

„Polka mužstva hrá v Amerike, aj minulý rok to tak bolo. Adam hrá vo Fínsku, ja som tam hral štyri roky. Nechcem pľuvať na český hokej, ale všade inde je to lepšie,“ vyjadril sa mladý český obranca, ktorý na MS zaznamenal gól a asistenciu.

Priateľka Filipa Mešára Jocelyn Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Slovenský hokejista Filip Mešár si po návrate z...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #česká extraliga #česká hokejová reprezentácia