Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenský reprezentant sa na Vianoce nahodil ako ruský cár. Čajkovský sa netají obdivom k agresorovi

Slovenský hokejista Michal Čajkovský zahodil akékoľvek zábrany a navonok prezentuje - hoci sa to v tejto chvíli nehodí - to, čo si myslí.

25.12.2023 08:16
Michal Čajkovský Foto:
Michal Čajkovský počas vianočných sviatkov v Moskve.
debata (152)

Počas vianočných sa na sociálnej sieti Instagram odfotil v tradičnom ruskom odeve. Akoby tým chcel všetkým kritikom odkázať, že mu je absolútne jedno, čo si myslia.

Ruské vojská vo februári 2022 vtrhli na suverénne územie Ukrajiny a odvtedy tam zabili tisícky nevinných ľudí. Športová obec preto tejto krajine vystavila stopku, mnoho hokejistov ukončilo pôsobenie v KHL, napriek tomu tam niekoľko Slovákov zostalo.

Čajkovský je medzi nimi. V ruskej súťaži pôsobí už ôsmu sezónu. Od začiatku tej aktuálnej hráva za Spartak Moskva. Navyše, len pred pár dňami v rozhovore pre ruský web championat.ru potvrdil, že z Ruska by neodišiel.

31-ročný obranca Čajkovský hráva v aktuálnej sezóne za Spartak Moskva. V 40 doterajších zápasoch skóroval šesťkrát a na ďalších osemnásť gólov prihral.

Michal Čajkovský. Foto: hcsibir.ru
01. Michal Čajkovský Michal Čajkovský.

„Prišiel som sem pred ôsmimi rokmi a veľmi sa mi tu páči. Mám tu veľa veľmi dobrých priateľov, možno dokonca viac ako doma,“ priznal bek, ktorý hrával dlhé roky aj za reprezentáciu. Od februára 2022 – kedy Moskva napadla Kyjev – sa v nej neobjavil.

„Slovensko a Rusko sú veľmi podobné z hľadiska mentality. Žijú tu rovnakí ľudia, vedie sa tu rovnaký život. Mojej rodine sa tu veľmi páči a rovnako tak aj mne v Spartaku. Chcel by som tu zostať dlhodobo,“ vyhlásil bratislavský rodák.

13. Adam Liška Čítajte viac Slováci v Rusku na Štedrý deň dominovali. Čajkovský a Liška skórovali pri výhre svojich tímov

„Pre mňa a moju rodinu je Moskva najlepším mestom na svete. Tu máme všetko čo chceme a navyše je tu veľa tímov, s ktorými je možné hrať a nemusí sa teda nikam cestovať. Vždy sa môžeš vrátiť domov k rodine po zápase,“ podotýka Čajkovský.

„V mladosti som hrával v Amerike, navštívil rôzne mestá, býval som vo Washingtone, Ottawe, v Los Angeles som strávil dva mesiace, dobre poznám aj Calgary. Ale to nie je Moskva, nedá sa porovnať s inými mestami,“ dodal.

Načítavajú sa športové výsledky...
152 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Michal Čajkovský