Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hašek je blázon a populista! Legenda: Kritizuje Rusko, hoci v ňom sám hral

Je to ako nekonečný príbeh. Z úst Dominika Hašeka neustále prichádzajú do Ruska jedovaté odkazy. Opačným smerom zas chodia odpovede podobného charakteru.

15.09.2023 08:09
Dominik Hašek Foto:
Dominik Hašek.
debata (66)

Česká hokejová legenda je od vypuknutia vojny na Ukrajine jedným z najväčších kritikov pomerov v Rusku a všetkého, čo a kto s ním súvisí.

Často mimoriadne ostré slová olympijského šampióna z Nagana zakaždým vyvolajú reakciu druhej strany. Tak, ak napríklad v prípade Alexandra Ovečkina, ktorý naposledy Hašekovi adresoval aj toto vyjadrenie:

Hašekove výroky ma nezaujímajú. Kluby NHL vyberajú hráčov podľa schopností a nie podľa národnosti. To je skvelé. Bodaj by to tak bolo všade," vyhlásil.

08. Alexander Ovečkin Čítajte viac Ovečkin: Hašekove názory ma nezaujímajú. Putin je môj prezident

Na ruského kanoniera reagoval nedávno aj jeho slávny krajan. Boris Majorov, olympijský víťaz z Innsbrucku 1964 i Grenoblu 1968 a majiteľ štyroch titulov majstra sveta, nenechal na Hašekovi suchú niť.

„Viem, že keď Miloš Říha viedol Spartak Moskva, bolo mu ľúto, že si do tímu vybral aj Hašeka. Nedokážem však posúdiť, či bol medzi nimi nejaký konflikt,“ rozhovoril sa pre ruský kanál Match TV.

A následne poriadne pritvrdil.

"Hašek je podľa mňa úplný blázon. K moci sa dostáva na základe populistických výrokov. Kritizuje Rusko, hoci v ňom sám hral.

Navyše, teraz nabáda NHL, čo musí s Rusmi urobiť," uviedol muž, ktorý je členom Siene slávy Medzinárodnej hokejovej federácie.

Koľko zarábajú hokejisti na Slovensku? Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
V ktorom slovenskom klube zarábajú hokejisti...

© Autorské práva vyhradené

66 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Alexander Ovečkin #Dominik Hašek #Boris Majorov #vojna na Ukrajine