Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Politik Hašek - budúci prezident alebo len šašek? Médiá reagujú na možný vstup legendy do politiky

Hašekovu víziu si všímajú všetky české médiá. Viaceré z nich to aj komentujú. Napríklad portál CNN Prima News vyrukoval s titulkom: „Politik Dominik Hašek. Budúci prezident alebo len šašek?"

Redaktor Jakub Kvasnička vo svojom komentári pripomína, že Hašek si „vždy všetko robil po svojom, vymyslel svoj vlastný geniálny štýl v bránkovisku, nadviazal na to už menej geniálny biznis a teraz túži aj po politike, ktorú zakladá na vymedzení sa proti Rusku, kde predtým sám pôsobil. Ale to vraj bolo niečo iné," začína svoju úvahu.

Dominik Hašek v drese Spartaka Moskva v sezóne... Foto: Filippov Alexei / TASS / Profimedia
Dominik Hašek Dominik Hašek v drese Spartaka Moskva v sezóne 2009/2010.

„Za Spartak Moskva v roku 2011 chytal aj napriek tomu, že Rusko napadlo Gruzínsko kvôli Južnému Osetsku, ale vtedy Hašek vraj nejaké Osetsko vôbec neriešil, navyše sa bohužiaľ ešte nezaujímal o politiku. Takže chytal," pripomína a zároveň mu vyčíta, že vtedy konflikt neriešil, lebo mu „ruble pršali na účet" a to vraj vždy miloval.

Autor tiež pripomína, že ešte nedávno chcel byť šéfom českého hokeja.

Hašeka nazýva „kolenovrtom“, ktorý vo svojim biznise vždy odmietal platiť za marketing a radšej si ho robil sám. A tak vraj aj zakaždým dopadol. Či so značkou oblečenia „Dominator“ alebo s energetickými drinkami „Smarty“.

„Jeho niekdajší agent Jaromír Henyš kedysi o Haškovi rozprával príznačnú historku, ako šiel s deťmi do Disneylandu a odmietol im tam kúpiť predražený hotdog. Urobil tak až o dva kilometre ďalej, pred bránou zábavného parku, kde stál párok v rožku o dolár menej," spomína Kvasnička s tým, že vtedy Hašek v Buffale poberal plat 2,5 milióna dolárov za rok.

„Povestná bola aj jeho komunikácia s novinármi v čase, keď hral v Rusku. Pokiaľ sa mu nedovolali, Hašek sa ochotne ozval naspäť. Ale tak, že žurnalistov len prezvonil, aby mu do Ruska zavolali zo svojich telefónov. Nechcel utrácať, linka Moskva-Praha jednoducho bola drahá…"

Svoj komentár uzatvára s tým, že Hašek chce ľudí azda len baviť, no „keď ho ľud český niekam niekedy zvolí, prečo nie. Aspoň bude sranda. Len sa Hašek musí paradoxne modliť, aby vojna trvala čo najdlhšie, pretože inú viditeľnú agendu nemá a zrejme ani nikdy mať nebude."

Ruskí športovci, ktorí podporili vojnu na Ukrajine Fotogaléria - 44 fotiek Všetky fotky
Šport bol vždy výkladnou skriňou Ruska....
27 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #hokej #Dominik Hašek