Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mal by hrať inde? Kritika na vývoj Mešára. Stále sa vyhýba hre do tela

Zámorský portál habseyeontheprize.com sa v článku venoval draftovaným talentom Montrealu Canadiens. A neopomenul ani 19-ročného rodáka zo Spišskej Belej Filipa Mešára.

07.03.2023 09:45
Filip Mešár Foto:
Filip Mešár.
debata

Podľa spomínaného portálu si Mešár ťažko zvyká na zámorské prostredie a Ontario Hockey League, kde oblieka v tejto sezóne dres tímu Kitchener Rangers.

V 43 dueloch zaznamenal 42 bodov (16+26), čo sa autorovi článku máli. Podľa neho nepomáha Slovákovi ani fakt, že Rangers sú šiestym najhorším tímom v súťaži.

„Na individuálnej úrovni nebol v hre Mešára taký veľký rast. Zostáva rýchlym, nedostihnuteľným korčuliarom so skvelým pohybom mimo puku a schopnosťou tvoriť hru, ktorý ukazuje záblesky defenzívnych schopností, no chýba mu takmer akákoľvek fyzická zdatnosť,“ napísal Hadi Kalakeche.

Connor McDavid Čítajte viac Víťazný gól aj rekord Gretzkého. Nezastaviteľný McDavid s osobným maximom

Podľa neho je jediným skutočným rozdielom v jeho hre od príchodu do zámoria schopnosť absorbovať bodyčeky. "Stále sa však za každú cenu vyhýba hre do tela, ale keď sa to stane nevyhnutným, tak je schopný prijať náraz a udržať sa na nohách znížením svojho ťažiska.“

Podľa Kalakecheho by Mešárovi prospelo pôsobenie v inom klube. „Dôležitý pre jeho úspech je presun do tímu, ktorý má predstavu o tom, kam smeruje a čo od Mešára chce. Kitchener nie je tým správnym tímom, ktorý by dostal z neho to najlepšie,“ dodal.

Zranený Juraj Slafkovský takto nabral "kilečká" Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský pred ôsmimi mesiacmi a dnes....
debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #OHL #Filip Mešár #Kitchener Rangers