Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Kanadský novinár: Naučiť sa bonjour a merci. Potom si nás Slafkovský získa

Montreal je jednoznačnej najhokejovejšie mesto v NHL, no zároveň z pohľadu hráča a očakávaní fanúšikov najnáročnejšie. Je to pre Slafkovského výhra? Nebolo by mu lepšie v menej prestížnom klube?

Slafkovský bude pod obrovským tlakom. Je draftovou jednotkou a hrá za Montreal – ťažká kombinácia. Navyše, bude pod drobnohľadom. Nielen na ľade, ale aj mimo. Nie je to ako v iných mestách, tu si nebude môcť len tak vyjsť na večeru bez toho, aby ho okolie nespoznalo. Zdá sa však, že jeho osobnosť je pripravená to zvládnuť, no až čas ukáže, ako to naozaj bude.

Bude to mať ťažké…

O tom nepochybujte. Na mnoho mladých hráčov, ktorí sa tu v minulosti vystriedali, to bolo príliš. Nie nadarmo sa vraví, že Montreal je najlepším miestom v NHL na hranie. Ale iba keď sa darí. Ak to nejde, z najlepšieho hokejového miesta na život je zrazu najhoršie. Tak to tu jednoducho chodí.

Mal by sa Slafkovský začať učiť po francúzsky?

Páči sa mi, ako dobre rozpráva po anglicky. Naučiť sa francúzštinu nebude ľahké. Ak by som mu však mohol poradiť, mal by si osvojiť aspoň zopár slovíčok alebo fráz, to je ideálna cesta, ako si získať frankofónne obecenstvo na svoju stranu. Niekedy stačí, ak na začiatku tlačovej konferencie povie „bonjour“ a na konci „merci“. Ocenia to potom nielen priaznivci Canadiens, ale aj novinári.

Prvý tréning Juraja Slafkovského v Montreale Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Draftová jednotka pri práci.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský #Filip Mešár #Stu Cowan