Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanadský novinár: Naučiť sa bonjour a merci. Potom si nás Slafkovský získa

Slafkovský sem, Slafkovský tam. Najskloňovanejšie meno uplynulých dní na východe Kanady. Urobil Montreal Canadiens dobre, keď siahol po 18-ročnom slovenskom hokejistovi? Stu Cowan, novinár z Montreal Gazette, sleduje dianie okolo košického rodáka niekoľko mesiacov.

11.07.2022 12:20
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský a jeho nový montrealský dres.
debata (4)

Aj vás prekvapilo, že si Montreal vybral Slafkovského?

Nebudem klamať, ale áno. A nie málo. Doteraz si myslím, že ak by siahol po Shaneovi Wrightovi, bol by to istejší výber. V priebehu draftovej noci mi však aj Slafkovský začal dávať zmysel.

Prečo?

Otočilo sa to v momente, keď Canadiens priviedli do mužstva Kirbyho Dacha. Teraz má klub k dispozícii veľké a silné krídlo a k nemu 21-ročného centra, ktorý má za sebou už tri sezóny v NHL.

Aký na vás urobil Slafkovský dojem?

Rozprával som sa s ním deň pred draftom a môžem o ňom hovoriť len dobre. Jedna vec je, že je to veľký chlap, ale jeho charizma je azda ešte väčšia (úsmev). Páčilo sa mi, ako sa vyrovnal s obrovským záujmom médií. A to napriek tomu, že angličtina nie je jeho materinský jazyk. Vidieť, že je sebavedomý, nie však namyslený, čo je dobré. Nezdá sa, že by ho obrovský mediálny záujem v Montreale obťažoval. Ťažko uveriť, že to chlapčisko má len osemnásť.

V drvivej väčšine preddraftových rebríčkov mal navrch práve Wright. Čo definitívne presvedčilo vedenie Montrealu?

Slafkovského dobrá postava, veľký potenciál a osobnosť. Navyše, exceloval na olympijských hrách i majstrovstvách sveta, aj to sú faktory, ktoré hrali v jeho prospech. V sumáre toho bolo tak veľa, že Kent Hughes a spol. si asi povedali, že by bol hriech rozhodnúť sa inak.

Bolo podľa vás vedenie Canadiens pod tlakom, aby si vybralo Wrighta?

Isteže. Poviem vám, museli mať gule na to, aby takto konali. Shane Wright by bol pre nich akási istota. Už teraz je podľa mňa jednoznačné, že v najhoršom prípade z neho bude druhý či tretí center v ktoromkoľvek klube NHL. Má pred sebou veľa dobrých sezón.

Video
10 zaujímavostí o Montreale Canadiens Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Jean Beliveau (vľavo). Center, niekdajší...

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský #Filip Mešár #Stu Cowan