Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prečo sa Slovákom oplatí KHL? Ruský portál ukázal šesťciferné dôvody

Športový web Sport-express zverejnil rebríček 160 najlepšie platených hráčov budúcej sezóny KHL. Christián Jaroš zarobí za sezónu viac, ako Michal Čajkovský.

17.06.2022 18:58
Najlepšie platený Slovák v KHL je Christián Jaroš. Foto:
Najlepšie platený Slovák v KHL je Christián Jaroš.
debata (5)

Bývalý českí hokejista Jakub Koreis a viacero diskutujúcich sa vyjadrilo kriticky na adresu slovenských hokejistov, ktorí podpisujú zmluvy s mužstvami ruskej KHL.

Teraz už je čiastočne zrejmé, prečo je pre hráčov súťaž atraktívna. Podľa rebríčku uverejneného na sport.express.ru je na 29. mieste najlepšie platených hokejistov Christián Jaroš. Ročný plat novej posily Avangardu Omsk je 50 miliónov rubľov (840-tisíc eur) pred zdanením.

Vizualizácia novej G-Drive Areny. Čítajte viac Konflikt ich nezastavil. V Omsku finišujú na novej G-Drive aréne

Horšie umiestnenie aj príjem má ďalší slovenský obranca Michal Čajkovský. Bronzový medailista z olympiády v Pekingu, ktorý má zmluvu s Novosibirskom, si ročne príde na 37 miliónov rubľov (617-tisíc eur).

Tretím Slovákom, ktorý by mal v sezóne 2022/23 pôsobiť v KHL je útočník Michal Krištof. Ten by mal v najbližších dňoch uzavrieť prestup z Komety Brno do Vladivostoku.

Pre zaujímavosť, vôbec najlepšie ohodnoteným hokejistom KHL má byť útočník Lokomotivu Jaroslavľ, ktorý odmietol odísť do NHL a ročne zarobí 90 miliónov rubľov (1,5 miliónov eur).

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #hokej #Michal Čajkovský #Christián Jaroš