Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tí Slováci sa pomiatli, znie z Česka. Schytávajú za podpisy v KHL

Idú proti prúdu či latinské Pecunia non olet (Peniaze nesmrdia). Aj týmito slovami komentujú české médiá avizované odchody slovenských hokejových reprezentantov do KHL.

16.06.2022 06:57
662646262 Krištof Foto:
Michal Krištof v reprezentačnom drese.
debata (15)

Zatiaľ čo väčšina zahraničných hráčov z krajiny agresora, ktorý vyvolal vojnu na Ukrajine, odchádza, tým spod Tatier to evidentne neprekáža.

Po Christiánovi Jarošovi (zo zámoria sa presúva do Omska) mieri do Ruska Michal Krištof, ktorý by mal z Brna prestúpiť do Vladivistoku.

„Ešte o tom nemôžem hovoriť. Potom, až to bude všetko vyriešené, sa o tom môžeme pobaviť. Práve odlietam na dovolenku, zavolajte za pár dní,“ uviedol bronzový medailista z Pekingu pre idnes.cz.

4. Michal Krištof Čítajte viac Podľa Rusov sú Slováci verní. Do KHL mieri ďalší z nich

Portál pripomína, že Kometa prichádza o ďalšieho kľúčového hráča po tom, ako strelec Peter Mueller odišiel do Vítkovic.

Krištof, ktorý v minulej sezóne zaznamenal v 42 dueloch 30 bodov (8+22) a v piatich zápasoch play off strelil tri góly, by mal využiť klauzulu v zmluve s Brnom a ukončiť ju rok pred vypršaním.

Spomínaná dvojica by sa mala v KHL stretnúť aj s krajanom Michalom Čajkovským, ktorý má stále platnú zmluvu s Novosibirskom.

6 JAros Čítajte aj Dobrý strelec, ktorý neriskuje. Ruský gigant predstavil slovenskú posilu

„Slováci sa s tými podpismi v KHL regulárne pomiatli,“ napísal na sociálnej sieti bývalý český hokejista Jakub Koreis.

„Snáď si lojzík na cestu pribalil ten žlto-modrý dres, čo urobila Kometa na podporu Ukrajine,“ vybrala stránka TN.cz jednu z kritických reakcií fanúšikov.

„Na adresu oboch slovenských hráčov zaznieva od fanúšikov i latinská veta Pecunia non olet, teda preložené ako Peniaze nesmrdia,“ všimol si web Sport.cz.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Krištof #vojna na Ukrajine