Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Napätie stúpa: Novinár dal Slovákovi otázku. Zopsul Nemec českého súpera?

Slovenský hokejový obranca Šimon Nemec je jedným zo štyroch Slovákov a sto talentovaných hráčov, ktorí sa tento týždeň objavili na NHL Combine - akési preddraftové testovanie.

03.06.2022 13:44
Šimon Nemec Foto: ,
Šimon Nemec.
debata (1)

Do Buffala zamieril po svetovom šampionáte vo Finsku aj 18-ročný Nemec, aby presvedčil skautov a jednotlivé manažmenty klubov, že na to má. Podľa rebríčkov patrí medzi desať najžiadanejších artiklov tohtoročného draftu. Viacerí ho pasujú dokonca na prvú päťku.

V Buffale si ho vyhliadol Anthony Martineau, novinár TVA sports a hokejový analytik. „Opýtal som sa Šimona Nemca, či je lepší on alebo Čech David Jiříček.“ K otázke pripojil aj Nemcovu odpoveď. „Som lepší v každom smere. Som najlepší obranca v tohtoročnom drafte. Bez debaty.“

Jiříček je tiež talentovaný obranca, hráva za českú Škodu Plzeň. V roku 2022 bol vôbec prvýkrát na seniorských MS, bol najmladším hráčom v bronzovom výbere Česka.

Top hráči draftu podľa experta a analýza Slovákov Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
92. Servác Petrovský (SR), center, Owen Sound...

Uznávaný hokejový expert z The Athletic Corey Pronman o Nemcovi prednedávnom napísal: "Nemec je veľmi všestranný obranca. Jeho hra s pukom je skvelá. Má špičkové myslenie na to, aby bol často tvorcom hry v náročných chvíľach. Vie strieľať, tvoriť hru pod tlakom, prezentuje sa výbornou rozohrávkou. ň

Ukazuje tiež individuálne zručnosti, čo mu v kombinácii s dobrou rýchlosťou umožňuje byť nebezpečný aj pri prechodoch. Jeho silná defenzíva vychádza z korčuľovania, súťaživosti a myslenia. Aj keď nie je urastený, v náročných momentoch sa naňho dá spoľahnúť. Ukazuje sa, že môže byť v prvej obrannej dvojici."

Pronman zaradil Nemca na piate miesto, Čecha Jiříčka na štvrté.

Toto sú najslabšie draftované jednotky v histórii Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Alexandre Daigle, Ottawa Senators (1993)....
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Šimon Nemec #draft 2022 #David Jiříček