Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obrovská pocta. Slovan dostal pozvánku na prestížny Spenglerov pohár

Hokejisti Slovana Bratislava sa predstavia na Spenglerovom pohári vo Švajčiarsku (26. - 31. decembra).

20.12.2021 15:32
hokejisti slovana Foto: ,
Hokejisti Slovana.
debata

Vedenie turnaja ich pozvalo ako náhradníkov po tom, ako sa odhlásili Ambri-Piotta a výber Kanady. Organizátori ešte hľadajú druhého náhradníka.

Slovan sa na prestížnom turnaji predstavil v minulosti štyrikrát a v rokoch 1972, 1973 a 1974 ho vyhral. „Belasí“ by mali hrať v skupine so Spartou Praha a domácim HC Davos, v druhej sú fínska KalPa Kuopio a švédska Frölunda.

Organizátori by mali v najbližšom čase oznámiť meno šiesteho účastníka, informujú na oficiálnej webstránke. Ak sa im to nepodarí, turnaj sa odohrá len s piatimi tímami.

Kanada sa odhlásila pre organizačné a logistické problémy s presunom do Davosu z Moskvy, kde uplynulý týždeň absolvovala turnaj Channel One Cup.

Hokejisti NHL s najvyšším počtom zápasov v sérii Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Johnny Wilson: 580 zápasov (1952 - 1960).

„Po rozhovoroch so všetkými zúčastnenými tímami vieme, aké je ťažké v dnešnej dobe cestovať. Tím Kanady s hráčmi z rozličných krajín a kontinentov musel čeliť ešte ďalším obmedzeniam, ktoré im nakoniec znemožnili účasť,“ povedal prezident turnaja Marc Gianola.

Krátko po Kanade sa zo Spenglerovho pohára odhlásila aj Ambri-Piotta po tom, ako malo niekoľko jej hráčov pozitívne testy na koronavírus. Celý tím musel ísť na desať dní do karantény.

Jozef Stümpel Čítajte viac Stümpel už nie je poslanec. Môže za to alkohol za volantom pred dvomi rokmi
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Spenglerov pohár