Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V prestížnej spoločnosti. Vůjteka uvedú do Siene slávy českého hokeja

Bývalý tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek sa stane novým členom Siene slávy českého hokeja.

09.12.2021 22:06
Vladimír Vùjtek Foto: ,
Vladimír Vùjtek.
debata

Spoločne s ním pred zápasom Channel One Cupu Česko – Fínsko (štvrtok, 16. decembra) uvedú do prestížnej spoločnosti aj bývalých obrancov Stanislava Sventeka a Jaromíra Meixnera a útočníka Čeněka Píchu.

Na tlačovej konferencii o tom informoval predseda návrhovej komisie SSČH Dominik Hašek.

Vladimír Vůjtek Čítajte viac Smradľavý obchod, láska k Putinovi. Vůjtek opísal ruské začiatky i českú chybu

"V septembri sa zišlo dvanásť členov komisie, aby navrhli kandidátov a tí boli následne odsúhlasení žijúcimi členmi Siene slávy českého hokeja.

Tento rok sme siahli do histórie, pretože v návrhovej komisii prevládal názor, že je ešte veľa vynikajúcich hráčov z minulosti, ktorí ešte neboli prijatí do SSČH, hoci by si to zaslúžili.

Boli to vynikajúci hráči, žiaľ, dvaja z nich, páni Pícha a Sventek, už nie sú medzi nami," poznamenal Hašek. Po prijatí nových členov bude mať SSČH 142 členov.

Chára Čítajte viac Vůjtek: Takú popularitu, akú mám na Slovensku, som nikdy nezažil

Vladimír Vůjtek, ktorý 17. mája 2022 oslávi 75. narodeniny, je bývalý útočník, no preslávil sa najmä ako tréner. V najvyššej českej súťaži viedol viacero tímov, úspešné obdobie zažil aj v Rusku.

Slovenskú reprezentáciu viedol na štyroch MS (2012–2015) a na ZOH 2014 v Soči. Najväčší úspech so slovenským výberom dosiahol na MS 2012 vo Fínsku, na ktorých doviedol tím k strieborným medailám.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Vůjtek