Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kopřiva sa chytil, ale Červenka predviedol svoju triedu

Košickým hokejistom to v domácej najvyššej súťaži sype, ale kto očakával gólové hody aj v prvom šestnásťfinále Ligy majstrov proti Fribourgu-Gottéron, odchádzal zo Steel arény sklamaný.

05.10.2016 07:44
Roman Červenka Foto: ,
Zľava: Roman Červenka z Fribourghu a Jakub Suja z Košíc v zápase HC Košice - HC Fribourgh-Gottéron (Švajčiarsko) 1. kola play off hokejovej ligy majstrov.
debata

Konfrontácia momentálneho lídra Tipsport ligy a predposledného mužstva tabuľky NLA priniesla futbalové skóre 1:1. Z dovedna 47 striel na oboch stranách sa zrodili iba dva góly a remíza dáva pred odvetou obom tímom prakticky identickú šancu na postup.

"Fribourg vôbec nehral zle. Výsledok 1:1 je dobrý, tam sa môže stať čokoľvek, no pôjdeme za postupom. Keď predvedieme takú hru v obrane aj vo Fribourgu, myslím si, že máme šancu postúpiť. Čo sa týka môjho výkonu, už bolo treba, aby som sa konečne chytil v nejakom zápase. Bol som zranený a nedávny súboj s Martinom v domácej súťaži z mojej strany vôbec nebol dobrý. Som o to radšej, že som dnes mohol pomôcť mužstvu,“ skonštatoval košický brankár Miroslav Kopřiva.

Na adresu krajana z Fribourgu Romana Červenku, ktorý ho ako jediný prekonal v 54. min, uznanlivo uviedol: "Je to rozdielový hráč, ktorý predviedol svoju triedu. Dobre sa poznáme, chvíľu sme spolu hrali v reprezentácii, v Slavii a vlani aj v Chomutove. Ani neviem, či sa to pri jeho góle k nemu odrazilo, alebo dostal takú dobrú prihrávku. Faktom je, že mu to vyšlo.“

Červenka skonštatoval, že remíza je spravodlivá vzhľadom na priebeh hry a napriek nízkemu počtu gólov pochválil útočnú hru oboch tímov. "Keď sme sa dostali do súperovho obranného pásma alebo oni do nášho, vznikali šance. Obranná hra nebola dobrá ani u jedného z tímov. Samozrejme, brankár Kopřiva chytal dobre, inak by sme dali viac gólov,“ uviedol skúsený český útočník Fribourgu.

Jediným košickým strelcom bol kapitán Ladislav Nagy, ktorý v tejto sezóne ťahá „oceliarov“ strelecky aj produktívne. V desiatich zápasoch Tipsport ligy strelil 7 gólov a pridal 9 asistencií, v piatich súbojoch Ligy majstrov dosiahol ďalšie dva góly a doplnil aj dve asistencie.

„Pri mojom góle som tam skúšal prejsť, vyšlo to, čo bolo super. Škoda, že sme nepremenili ešte ďalšie šance v presilovkách. Škoda tiež vyrovnávajúceho gólu v závere, ale ukázalo sa, že sa s nimi dá hrať, hoci majú veľmi dobré mužstvo. U nich to bude iný zápas. U nás oni veľmi dobre bránili, tak verím, že doma budú viac útočiť a my sa budeme viac dostávať do prečíslení. Pokúsime sa uhrať dobrý výsledok a možno aj postúpiť, všetko je otvorené,“ dodal L. Nagy.

Odveta vo Fribourgu sa uskutoční 11. októbra so začiatkom o 19.45 h.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice