Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halák bol fantastický. Dosiahli sme zaslúžený triumf, tvrdí Gáborík

Marián Gáborík, Leon Draisaitl a Pierre-Édouard Bellemare sa presadili strelecky, Jaroslav Halák zamkol svoju bránku, zneškodnil všetkých 35 streleckých pokusov súpera a hokejové prekvapenie bolo na svete.

18.09.2016 07:46
Jaroslav Halák Foto: ,
Jaroslav Halák (41) v súboji Európanov proti USA.
debata

Európsky výber nečakane, ale zaslúžene zdolal reprezentáciu USA 3:0 v otváracom stretnutí Svetového pohára v hokeji v Toronte.

Halák odohral prvý súťažný zápas od 8. marca, v závere minulej sezóny mal problémy so slabinami. Najmä v tretej tretine predviedol svoje kvality a pôsobil veľmi istým dojmom. "Jaro bol skutočne fantastický. Veľakrát nás podržal,“ pochválil krajana pre TV Dajto strelec Marián Gáborík.

Američania si akoby zo začiatku mysleli, že sa súper zdolá sám. Hrali síce aktívne dopredu, ale prepadávali vzadu, čo potrestali po rýchlych brejkoch skúsený slovenský rýchlik Gáborík aj hetrikom v príprave nabudený nemecký mladík Draisaitl. Najmä gól Draisaitla, keď sa pred Quickom ocitli Niederreiter a Draisaitl úplne sami, vyznieval hanebne pre defenzívu tímu USA.

"Hrali sme zodpovedne, dodržiavali taktické pokyny. Vytvárali sme si prečíslenia, prežili oslabenia a aj keď nás prestrieľali, nemyslím si, že by mali príliš veľa šancí. Dôležité bolo, že sme išli do vedenia a potom hrali našu hru. Je to zaslúžené víťazstvo,“ tvrdil Gáborík.

Systém turnaja je tvrdý, do semifinále postúpia prví dvaja z oboch skupín. Európania nečakanou výhrou vykročili za účasťou v elitnej štvorke. V pondelok ich čaká súboj s Čechmi, Američania najbližšie nastúpia proti Kanaďanom. Aj keď sa pred turnajom hovorilo, že najväčším problémom výberu starého kontinentu bude nájsť správnu motiváciu, keďže hráči nereprezentujú svoje krajiny, sobotňajší večer v Air Canada Centre v Toronte ukázal opak. Európania bojovali, dreli, v prípade núdze jeden zaskočil za druhého.

"Sme jednoliaty kolektív, hráme za spoluhráčov. V hokeji máte motiváciu v každom zápase, vždy chcete vyhrať. Je to pravidelne veľká výzva. Dosiahli sme skvelé víťazstvo, oddýchneme si a pripravíme sa na Čechov,“ dodal pre TV Dajto Gáborík, ktorého po stretnutí spoločne s Jaroslavom Halákom a Anžem Kopitarom zaradili medzi jeho tri hviezdy.

debata chyba
Viac na túto tému: #americká hokejová reprezentácia #Svetový pohár v hokeji #Tím Európy