Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Finále je otázka cti, znie z Bardejova

Predstavia sa vo finále, v ktorom v podstate o nič nejde. Úspešnejší síce získa pohár pre víťaza prvej ligy, no to dôležité obe mužstvá čaká až od budúcej nedele.

02.03.2016 11:00
Erik Belušár, Milan Drevenák Foto: ,
Bardejovčan Erik Belušár (vľavo) v súboji s Milanom Drevenákom zo Žiliny, počas play out Tipsport extraligy minulý rok.
debata

Hokejisti Bardejova a Nových Zámkov budú oddnes bojovať v sérii na tri víťazné zápasy o prvenstvo v druhej najvyššej súťaži. Výhodu domáceho prostredia má víťaz základnej časti Bardejov. Bez ohľadu na výsledok séria sa oba kluby predstavia v play out Tipsport Ligy. Spolu s deviatym tímom najvyššej súťaže (Piešťany alebo Martin) sa pobijú o dve miesta medzi elitou.

„Samozrejme, uspieť v baráži je oveľa dôležitejšie a cennejšie, ale pre nás je zaujímavé aj finále. Chceme vyhrať ligu a za prvenstvo máme vypísané aj odmeny. Navyše, nikdy sa nevyplatí hrať na pol plynu alebo niečo vypustiť. Môže sa to vypomstiť v podobe zranenia. Možno bude séria trochu pokojnejšia než iné, ale my sme športovci a jednoznačne ju chceme vyhrať,“ tvrdí útočník Bardejova Marcel Baláž.

Východniari vyhrali v minulosti prvú ligu trikrát po sebe (2011/12 až 2013/14) a dvakrát neúspešne bojovali v baráži o postup do extraligy (v prvom ročníku boli farmou Košíc a do baráže nastúpiť nemohli). Pred troma rokmi im postup medzi elitu ušiel v poslednej možnej chvíli. V rozhodujúcom siedmom stretnutí viedli v Martine pätnásť minút pred koncom 3:1, no domáci vyrovnali a nakoniec vyhrali po samostatných nájazdoch.

„V play off sme zatiaľ potvrdili papierové predpoklady a zvládli prvé dve kolá, čo bol základný cieľ. Ešte nám chýba druhá polovica, uspieť aj v baráži. Šanca je veľká, keďže Skalica je mimo. Azda to zvládneme. Všetky tri mužstvá majú svoju kvalitu. Najsilnejší bude asi tím z extraligy, uvidíme, ako to bude vyzerať na ľade. Piešťany či Martin majú výhodu, že hrali počas sezóny ťažšie zápasy ako my, hoci rozdiel v ligách nie je až taký veľký. V prvej lige je všetko trochu pomalšie,“ priznáva najproduktívnejší hráč Bardejova.

Hráči si uvedomujú, že šanca je vyššia než v minulosti, no nechcú sa sami dostať pod tlak. „Tlak bude najmä na Martine či Piešťanoch. Pre nich by bolo vypadnutie veľmi zlé. My aj Nové Zámky môžeme len získať. A kto bude naším súperom? Netrúfam si odhadnúť, nechám sa prekvapiť. Obe mužstvá majú svoju kvalitu i hráčov so skúsenosťami z lepších líg. Piešťany teraz podľahli doma Košiciam až po nájazdoch,“ upozorňuje Baláž.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #HC 46 Bardejov