Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa sa upísal Plzni. Doplní slovenskú enklávu na západe Česka

Slovenský hokejový útočník Marcel Hossa bude pokračovať vo svojej kariére v českom klube HC Škoda Plzeň. O podpise zmluvy s 33-ročným krídelníkom v piatok informoval český extraligista prostredníctvom oficiálneho webu.

28.08.2015 12:16
Marcel Hossa Foto: ,
Marcel Hossa.
debata

„Jeho prednosťou je tvrdá strela, vynikajúco korčuľuje. Má výborné presilovky aj oslabenia. Zdobí ho dobrá defenzívna práca. Sľubujeme si od neho, že zvýši konkurenciu v útoku a hlavne, že bude dávať góly,“ skonštatoval pre web HC Škoda generálny manažér klubu Martin Straka.

„Rokovanie s Plzňou bolo rýchle a korektné. Ich záujem bol veľký, čo ma presvedčilo. Česká extraliga je kvalitná súťaž a Plzeň má na to, aby sa dostala do vyraďovacích bojov. Práve k tomu chcem indiánom pomôcť,“ uviedol Marcel Hossa, ktorý má v zmluve aj klauzulu – v prípade záujmu mužstva z KHL alebo NHL môže z Plzne okamžite odísť.

„Nemôžeme konkurovať platom, ktoré bohaté tímy z týchto súťaží ponúkajú, ale veríme, že tu zostane čo najdlhšie a že nám bude pomáhať, najlepšie počas celej sezóny,“ vyhlásil športový manažér Plzne Tomáš Vlasák.

Po predchádzajúcej sezóne so zastávkami až v troch rôznych kluboch sa Marcel Hossa stal v Plzni spoluhráčom štyroch krajanov – Jána Sýkoru, Mária Bližňáka, Branislava Kubku a Miroslava Preisingera. Odchovanec trenčianskeho hokeja Marcel Hossa pôsobil v ruskej KHL od leta 2008 až do decembra 2014, potom absolvoval štyri stretnutia s tímom spod hradu Matúša Čáka a zamieril do Švédska, kde klubu MODO Hockey pomohol k záchrane v najvyššej domácej súťaži.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marcel Hossa #HC Škoda Plzeň