Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V LM potrebujeme aj pomoc divákov, burcuje Tomáš Slovák

V premiérovom ročníku Ligy majstrov získali v šiestich zápasoch sedem bodov a v štvorčlennej základnej skupine obsadili nepostupovú tretiu priečku. Teraz chcú hokejisti Košíc vydržať v nadnárodnej súťaži dlhšie. Ich jednoznačným cieľom je postup z trojčlennej H-skupiny.

20.08.2015 09:00
Tomáš Slovák Foto:
Tomáš Slovák.
debata

Zverenci Petra Oremusa vstúpia do súťaže už vo štvrtok o 18.30. V domácej Steel aréne privítajú nemecké mužstvo EH Red Bull Mníchov. Tretím tímom v základnej skupine je rakúsky Klagenfurt.

„Vystúpenie v Lige majstrov vnímame ako prestížnu záležitosť. Dúfam, že budeme dobre reprezentovať slovenský hokej. Pochopiteľne, Mníchov chceme zdolať a zo skupiny postúpiť. Náš prvý súper možno nemá až také zvučné meno, ale kvalitu áno. Patrí medzi špičku kvalitnej nemeckej ligy. Mníchov vedie úspešný tréner Don Jackson a v kádri má viacero zámorských hokejistov. Tím hrá takticky na výške,“ tvrdí skúsený obranca Tomáš Slovák.

Čo by mohlo na druhý tím základnej časti minulého ročníka DEL platiť? „Nesmieme sa ho zľaknúť, potrebujeem hrať náš hokej. Využiť veľké klzisko, na ktoré sme zvyknutí,“ naznačuje 32-ročný Košičan, ktorý má klubu pomôcť najmä v zápasoch Ligy majstrov a v úvode extraligy. „Ďalšou budúcnosťou sa teraz nezaoberám. Sústreďujem sa len na zápasy Ligy majstrov,“ vysvetľuje.

„Tím Mníchova je poskladaný z Kanaďanov a Američanov, ktorí preferujú tvrdosť a agresivitu od prvej do poslednej minúty, bez ohľad na to, či vyhrávajú alebo prehrávajú. Musíme byť aktívnejší a súperovi dovoliť len minimum. Urobíme maximum pre úspech,“ cituje oficiálna stránka Košíc kouča Oremusa.

Košičania absolvovali minulý týždeň tradičný turnaj Steel Cup v Třinci. Podľahli na ňom domácim a po predĺžení aj Nižnému Novgorodu a Vítkoviciam. „Bolo by krajšie vyhrať aspoň jeden zápas. Nehrali sme totiž zle. V našom prejave však bolo ešte príliš veľa individuálnych chýb,“ prezradil Slovák.

Bývalý slovenský reprezentant verí, že na prestížne súboje si do Steel arény nájde cestu veľa divákov. „Budeme ich potrebovať,“ prízvukuje.

V Lige majstrov sa okrem Košičanov predstaví aj druhý tím základnej časti minulej extraligovej sezóny. Nitrania vstúpia do súťaže zajtra o 18.30 súbojom so Skellefteou.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Tomáš Slovák