Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr je už v Česku. Štart na domácom šampionáte bude riešiť s Růžičkom

Český hokejový útočník Jaromír Jágr v stredu večer priletel z Floridy do Prahy a vo štvrtok sa zapojí do prípravy národného tímu v Brne.

22.04.2015 21:33
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr.
debata

Štyridsaťtriročný olympijský víťaz z Nagana a dvojnásobný majster sveta zopakoval, že o jeho účasť na májovom šampionáte v Prahe zatiaľ nie je jasná. Bude ju riešiť s koučom Vladimírom Růžičkom.

„Zatiaľ som sa s ním rozprával asi minútu. Plán je taký, že pôjdem do Brna, tam si sadneme a porozprávame sa, čo a ako ďalej,“ povedal Jágr novinárom po prílete do Prahy. „Uvidíme, aká bude situácia. Hlavne nesmieme zabudnúť, že veľa hráčov vypadne z prvého kola (Stanleyho pohára). Uvidíme podľa toho, kto príde a potom sa rozhodneme. Sme dospelí ľudia, tak sa dokážeme nejakým spôsobom dohodnúť.“

Nastúpiť by mohol v piatok v Brne v záverečnom dueli Euro Hockey Tour proti Fínsku, ktorý bude generálkou na šampionát. Česi doň vstúpia o týždeň neskôr proti Švédsku. Zatiaľ o svojom štarte nechcel s istotou hovoriť. „Dajte mi čas, vo štvrtok sa stretnem s Růžičkom. Nepovedali sme konečné slovo, či budem hrať, alebo nie. Rozumné je počkať si, akí hráči budú k dispozícii. Máme veľa kvalitných reprezentantov, ktorí môžu prísť,“ povedal štvrtý najproduktívnejší hráč histórie NHL.

Vlani po vystúpení na MS v Minsku, kde skončil Růžičkov výber štvrtý, hovoril Jágr o konci reprezentačnej kariéry. Zmenu rozhodnutia podľa svojich slov nemá povinnosť vysvetľovať. „Nechcem si raz niečo vyčítať a chcem mať čisté svedomie, že som urobil maximum. Alebo chcem aspoň pomoct niekomu, keď ma o to požiada,“ povedal Jágr.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #česká hokejová reprezentácia