Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejový Svetový pohár 2016 by mali predstaviť už na budúci týždeň

Vedenie hokejovej NHL a hráčskej asociácie NHLPA by mali počas nadchádzajúceho Zápasu hviezd oznámiť obnovenie Svetového pohára.

18.01.2015 17:24
Hokej, korčule, hokejka, ilustračné foto Foto:
Ilustračné foto
debata

Podľa experta kanadskej televízie TSN Ricka Westheada by o usporiadaní turnaja v roku 2016 mali oficiálne informovať medzi 22. až 26. januárom. V porovnaní s minulosťou sa bude hrať finále na dve víťazstvá.

Podľa správ Chrisa Johnstona z kanadskej mediálnej siete Sportsnet by na Svetovom pohári 2016 malo hrať osem mužstiev. Reprezentácie Kanady, USA, Švédska, Fínska, Ruska a Česka doplnia dva hviezdne výbery. Jeden bude zložený z hráčov zo Slovenska, Švajčiarska, Lotyšska, Nemecka a Slovinska, druhý z hokejistov z ďalších krajín a najmä Severnej Ameriky. Pred mesiacom projekt podporil aj prezident Medzinárodnej hokejovej federácie René Fasel.

„Páči sa mi myšlienka s rôznorodými tímami. Ak by boli aj siedme a ôsme mužstvo normálne reprezentácie, potom by to bolo rovnaké ako na olympijských hrách či majstrovstvách sveta. Takto je to unikátny projekt,“ uviedol nedávno René Fasel. Informácie zverejnil web NBC Sports.

debata chyba
Viac na túto tému: #Svetový pohár 2016