Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovanisti si derby užili. Košičanov mrzel výsledok

Síce prehrali, dokonca s odvekým rivalom, ale ich fanúšikovia neodchádzali domov úplne nespokojní.

07.08.2014 16:04
Slovan, Košice Foto: ,
Zľava: Kurtis Foster a Jaroslav Janus z Bratislavy a Peter Bartoš z Košíc v prípravnom zápase HC Košice - Slovan Bratislava.
debata

Hokejisti úradujúceho slovenského majstra Košíc pripravili spolu so Slovanom z KHL v zaplnenej Steel aréne vďačným divákom pútavé predstavenie. Obnovené derby nezaostalo za očakávaniami, a hoc sú obe mužstvá v plnej príprave, vypli sa k sympatickému výkonu. Šťastnejší boli po 60 minútach slovanisti. Vyhrali 3:1 najmä vďaka lepšie zvládnutej druhej tretine.

„Je perfektné, že sa na nás prišlo v lete pozrieť toľko ľudí. Košičania na nás v úvode vybehli a keby nám dali dva góly, dostali by sa na koňa a už by to bolo pre nás ťažšie. Od druhej tretine sme sa lepšie pohybovali, dali góly a už to šlo. Chcel som pomôcť mužstvu, škoda, že som nestrelil gólik. Mal som tam dve dobré šance – korčuľoval som sám na bránku. Príliš som vymýšľal. Nevadí, hádam nejaký strelím už v piatok proti Chabarovsku,“ vravel odchovanec košického hokeja v drese Slovana Ladislav Nagy. Bratislavčania odohrajú dnes od 18.00 proti Chabarovsku prvý prípravný duel na vlastnom ľade.

Atmosféru veľkého slovenského derby si po prvý raz vychutnal kanadský obranca Jonathan Sigalet. „Fanúšikovia boli úžasní, domácim to dodalo energiu. Aj my legionári sme vedeli, že ide o súboj dvoch najlepších tímov na Slovensku a že medzi nimi vládne veľká konkurencia. Uvedomovali sme si, aké dôležité je v Košiciach vyhrať,“ prezradil kanadský obranca.

Jediný gól domácich strelil Marek Bartánus, ktorý vyhral v minulosti v drese Slovana titul v siedmom finálovom zápase práve v Steel aréne. „Po prvý raz som zažil v lete toľko divákov na hokeji. Bolo to skvelé. Nik z verných fanúšikov si nechcel nechať takýto duel ujsť. Diváci videli výborný hokej. Škoda päťminútovky, keď sme inkasovali tri góly. Inak sme boli Slovanu vyrovnaný tím. Hrali sme len druhý zápas v príprave, ale brali sme ho ako play off. Keď budeme takto hrať, ľudia budú chodiť na zimák aj ďalej,“ vyslovil prianie košický útočník.

Atmosféru si užíval aj jediný Bratislavčan v drese východniarov Dušan Pašek. „Mrzí ma len, že sme sa nedostali do vedenia, to by divákov ešte viac vyhecovalo. Neostali však nič dlžní svojej povesti a utvorili parádnu atmosféru. Päť hluchých minút nás stálo zápas. V koncovke sme boli príliš nervózni,“ poznamenal Pašek.

Slovenský reprezentačný brankár Jaroslav Janus bral duel v Košiciach aj ako možnosť ukázať svoju lepšiu tvár po vysokej prehre 0:6 s Minskom. „Mamina mi vtedy po šiestich góloch poriadne naložila. Hádam bola teraz spokojná,“ smial sa.

„Zápas bol skvelý, musel potešiť fanúšikov. Pre mňa bolo zaujímavé chytať za Slovan proti Košiciam, aj na ľade som cítil tú obrovskú rivalitu. Diváci si schuti zakričali, počul som, že mali dobré pokriky,“ dodal dobre naladený Janus.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HC Košice #Jaroslav Janus