Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pribalí si k Stanleyho poháru trofej pre Hokejistu roka?

Zvíťazí po prvý raz Marián Gáborík alebo sa skončí vyhlásenie Hokejistu roka veľkým prekvapením?

02.08.2014 12:00
Marián Gáborík Foto:
Marián Gáborík je najhorúcejším kandidátom na prvenstvo v ankete Hokejista roka.
debata

Hokejová verejnosť spozná meno víťaza tradičnej ankety o najlepšieho hokejistu Slovenska (v predošlých rokoch známa ako Zlatý puk) už v sobotu po 20.20. Priamy prenos z galavečera, v rámci ktorého vystúpia Gladiator, Kristína, Zdenka Predná a tanečná skupina Čarovné ostrohy, vysiela RTVS v priamom prenose.

V hlavnej kategórii je na najlepšieho hokejistu sezóny nominovaná pätica Marián Gáborík, Marián Hossa, Zdeno Chára, Ján Laco a Andrej Sekera. Jednoznačným favoritom je 32-ročný útočník Gáborík, ktorý pomohol svojmu tímu LA Kings získať Stanleyho pohár.

Jeden z lídrov Chicaga Hossa bol najproduktívnejší slovenský hokejista v základnej časti NHL i na nevydarených ZOH v Soči. Kapitán Bostonu i reprezentácie Chára bol v zámorí nominovaný na Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu súťaže. V hlasovaní novinárov síce nezvíťazil, no obsadil druhú priečku a vybrali ho aj do elitnej formácie sezóny.

Brankár Laco sa spočiatku ťažšie presadzoval do bránky Donecka, postupne sa však stal tímovou jednotkou a v rovnakej pozícii odchytal i majstrovstvá sveta v Minsku. Na olympiáde v Soči nahradil po dvoch zápasoch medzi žŕdkami Haláka. Obranca Sekera odohral po príchode do Caroliny individuálne najviac vydarenú sezónu v kariére, keď si vytvoril nové maximá v počte bodov, gólov i asistencií.

Vlaňajší triumf v ankete obhajuje Chára, ktorý si spoločne s Hossom rovnomerne rozdelili prvé miesta v ostatných ôsmich ročníkoch ankety.

Cenu Pavla Demitru pre najlepšieho hokejistu SR do 20 rokov odovzdá manželka bývalého vynikajúceho útočníka Majka. Verejnosť zároveň spozná mená víťazov ostatných kategórií – najlepšieho obrancu, brankára, útočníka, trénera a rozhodcu. Do Siene slávy slovenského hokeja uvedú jedného nového laureáta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hokejista roka 2014