Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fiodorov zvesí korčule a pomôže CSKA

Legendárny ruský hokejový center Sergej Fiodorov (nar. 13. decembra 1969) zvesil pred vyše dvoma mesiacmi korčule z klinca a v najbližších dňoch pomôže CSKA Moskva na Spenglerovom pohári v Davose a potom sa predstaví aj v silvestrovskom predzápase v rámci Winter Classic v drese legiend Detroitu proti Torontu.

25.12.2013 14:52
Sergej Fiodorov Foto: ,
Sergej Fiodorov.
debata

V budúcnosti nie je vylúčený ani návrat 43-ročného Rusa do Kontinentálnej hokejovej ligy.

„Takmer naisto budem hrať na Spenglerovom pohári v Davose a potom aj na Winter Classic v Detroite. Súhlasil som s ponukou zo zámoria, CSKA ma uvoľnilo. Veď som trinásť rokov hral za Red Wings, nemohol som odmietnuť pozvanie. Winter Classic je zaujímavý projekt. Ďakujem organizátorom, že na mňa nezabudli,“ povedal v rozhovore pre Sport-Express Fiodorov, ktorý je aj generálnym manažérom CSKA.

Už v októbri sa špekulovalo, že jedna z veľkých postáv svetového hokeja hrala v KHL. Zatiaľ si však dres CSKA neobliekla v súťažnom zápase. Za bývalý armádny klub však Fiodorov nastúpil v nedávnej príprave proti Jaroslavľu.

„Zatiaľ sa mi nepodarilo hrať v KHL. Bolo to vinou zranení i iných príčin. Chcel by som sa dôstojne rozlúčiť s kariérou, sily na to ešte mám. Už síce nie som rovnaký hráč ako pred pár rokmi, ale myslím si, že stále mám na KHL,“ vyhlásil Fiodorov. CSKA sa od 26. do 31. decembra predstaví na Spenglerovom pohári v základnej skupine so Servette Ženeva a tímom AHL Rochester Americanes.

Muž s takmer 1250 odohratými stretnutiami v NHL vlani ukončil kariéru a ujal sa funkcie generálneho manažéra CSKA. Rodák z Pskova hral naposledy v sezóne 2011/2012 za Metallurg Magnitogorsk. Fiodorov začínal vo veľkom hokeji v roku 1985 v Diname Minsk, o rok neskôr už pôsobil v CSKA, kde vydržal do roku 1990, keď odišiel do Detroitu.

Dres Red Wings si obliekal až do konca sezóny 2002/2003, následne hral v NHL aj za Anaheim, Columbus a Washington. Po návrate do KHL pôsobil tri sezóny v Magnitogorsku. Fiodorov je trojnásobným majstrom sveta i trojnásobným držiteľom Stanleyho pohára. V najsilenejšej lige sveta nazbieral v 1248 stretnutiach základnej časti 1179 bodov.

debata chyba
Viac na túto tému: #CSKA Moskva #Sergej Fiodorov #Spenglerov pohár