Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jurčina sa stal posilou fínskeho TPS Turku

Slovenský hokejový obranca Milan Jurčina sa dohodol na spolupráci s fínskym klubom TPS Turku. Informáciu priniesla televízia TA3 vo svojom utorňajšom spravodajstve.

20.11.2013 21:09
Milan Jurčina Foto:
Milan Jurčina.
debata

Tridsaťročný zadák naposledy pôsobil v rovnakej krajine v tíme Lukko Rauma. Do sezóny 2012/2013 vstúpil v českom Chomutove. Jurčina má na svojom konte 430 duelov v základnej časti zámorskej NHL za Boston, Washington, Columbus a New York Islanders. Dosiahol v nich bilanciu 22 gólov a 59 asistencií. V play-off pridal 21 zápasov a strelil v nich dva góly.

Účastník ZOH 2006 a 2010 Jurčina podľa portálu ticinonews.ch bol na začiatku tohto súťažného ročníka v hľadáčiku švajčiarskeho HC Ambri-Piotta. V ostatnom čase sa pripravoval v rodnom Liptovskom Mikuláši. Urastený bek je v širšej 55-člennej nominácii trénera reprezentácie SR Vladimíra Vůjtka na ZOH v Soči 2014.

Turku figuruje v tabuľke najvyššej domácej súťaže Liiga na predposlednom 13. mieste, z 24 zápasov vyťažilo 22 bodov. Na 3-bodový zápis čaká štyri stretnutia. V piatok sa predstaví na ľade Hämeenlinny, už v sobotu privíta IFK Helsinki.

debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Jurčina #TPS Turku #Lukko Rauma