Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bez výstroja a korčúľ. Kanaďania si zahrali aspoň hokejbal

Na ľad ich nepustili vysoké poistky hráčov. Tréner Mike Babcock však vymyslel náhradný plán.

28.08.2013 11:00
Sidney Crosby, Mike Babcock Foto:
Sidney Crosby v rozhovore s trénerom Kanady Mikom Babcockom.
debata

Štyridsaťpäť adeptov na kanadský dres na zimné olympijské hry v Soči drilovalo v pondelok v Calgary základné hokejové situácie bez výstroja a korčúľ. Len v tričku a kraťasoch, so šiltovkami na hlavách behali s hokejkou v ruke za hokejbalovými loptičkami.

„Nečakali sme, že sa toľko nabeháme. Tréner chcel, aby sme si to poriadne odmakali a podľa toho to aj vyzeralo,“ smial sa útočník Bostonu Milan Lucic, ktorý hral hokejbal naposledy v roku 2007. „Jedna z dobrých vecí na našom koučovi je, že si potrpí na detaily. Od všetkých hráčov vyžaduje absolútnu pozornosť. Mohli ste to vidieť aj na prvom tréningu, každý počúval a dával pozor na každý detail. V Soči už na tieto veci nebude čas. Musíme byť pripravení na správny a úspešný štýl hry,“ cituje Yahoo! Sports centra Chicaga Jonathana Toewsa.

Pre Kanaďanov je dôležité, čo najlepšie sa pripraviť na európske rozmery klzísk počas olympijského turnaja. Kanadský výber profesionálov z NHL totiž ešte nezískal medailu na olympiáde mimo územia Severnej Ameriky (Nagano 1998 a Turín 2006). Na zvyšných dvoch turnajoch v Salt Lake City 2002 a Vancouvri 2010 bral zlato.

„Najhoršia možnosť je, ak si poviete, že na širšej ploche môžete hrať pomalšie. Kanada je úspešná, len ak hrá rýchle v obrane a ešte rýchlejšie v útoku,“ upozorňuje Ken Hitchcock, jeden z Babcockových asistentov.

Generálny manažér kanadského tímu Steve Yzerman tiež naznačuje, že výhodou tímu, ktorý sa predstaví v Soči, bude rýchlosť, dravosť a individuálna zručnosť hráčov. „Určite však nevyberieme štrnásť najrýchlejších útočníkov a osem najrýchlejších obrancov. Hokejový rozum je najdôležitejší aspekt,“ naznačuje Yzerman pre CBC Sports.

Na široké klziská sa obzvlášť teší mladík Taylor Hall z Edmontonu. „Myslím, že na veľkom ihrisku budem skvelý. Vždy som veril, že práve širšie rozmery by mojej hre veľmi pasovali. Dúfam, že rovnaký pocit majú aj tréneri. Predpokladám, že budú skladať tímu aj podľa toho, komu môžu európske ľadové plochy vyhovovať viac a komu menej,“ nádejá sa Hall.

debata chyba