Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Svetový unikát. V I. ženskej lige nastúpilo 10-ročné dievčatko

Sobotňajší duel I. ligy žien MHK Martin-ženy - ŽHK Iskra Banská Bystrica (4:3 po sam. nájazdoch) sa zapísal do histórie ženského hokeja na Slovensku. V drese domáceho tímu z Turčianskych Teplíc totiž po boku omnoho starších spoluhráčok nastúpila aj mladučká útočníčka Martina Fedorová, ktorá mala v deň zápasu iba 10 rokov a 77 dní. Informáciu o tom priniesol portál mhkmartin.eu.

26.01.2011 19:06
Martina Fedorová Foto:
Martina Fedorová.
debata (16)

Oficiálna štatistika najmladších hráčok v najvyššej ženskej hokejovej súťaži na Slovensku neexistuje. Pravidlom však bolo, že hrať nemohla hokejistka mladšia ako 15 rokov, s výnimkou štartovali aj dievčatá od 13 rokov. Pred dovŕšením tejto hranice nastúpila v I. lige žien vo veku 12 rokov a 3 mesiace Alica Mihaliková, členka širšieho kádra ženskej reprezentácie.

Martina Fedorová musela pred svojou premiérou medzi seniorkami prejsť dvakrát tzv. ostaršením, to znamená, že jej to museli povoliť domáci aj zväzový lekár.

Nádej slovenského ženského hokeja nastúpila v drese s „jágrovským“ číslom 68, ktoré v minulosti obliekali v NHL aj Milan Jurčina či Žigmund Pálffy. O tom, že v sobotu nebola na hracej ploche iba do počtu, svedčí skutočnosť, že v úvodnom dejstve dokonca nastrelila žŕdku bránky súperiek.
V premiére si Fedorová napokon pripísala jednu „mínusku“.

16 debata chyba