Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ščurka budú stíhať vo väzbe

Košický hokejista Ladislav Ščurko, ktorý je obvinený z vraždy popradského hokejového rozhodcu Mareka Liptaja, odišiel do vyšetrovacej väzby. V pondelok o tom rozhodol košický okresný súd. Ten taktiež odmietol peňažnú záruku a písomný sľub obvineného. Ščurko môže stráviť za mrežami 15 až 20 rokov.

28.04.2009 09:21
Ščurko Foto:
Ladislav Ščurko oslavuje víťazstvo v drese HC Košice.
debata

Dvadsaťtriročného hokejistu zadržali kukláči minulý štvrtok pre podozrenie z vraždy, ten. sa pod ťarchou dôkazov priznal. Vražda sa stala vlani v januári v nočných hodinách na odpočívadle pri Košiciach. Útoku predchádzala hádka medzi obidvoma mladými mužmi.

Podľa vyšetrovateľov Ščur­ko pichol obeť najmenej 14-krát do hrude a chrbta, dobodaný muž zomrel na mieste. Obvinený následne telo naložil do auta a odviezol do lesa v Huncovciach v okrese Kežmarok, kde ho zakopal do plytkého hrobu. Pozostatky tela objavili náhodne koncom minulého roka. Mŕtvolu identifikovali na základe nájdených vecí a DNA. Policajti zaistili aj auto obvineného, ktoré je súčasťou vyšetrovania. Útočnú zbraň polícia nemá, mal by to byť nôž. O motíve vraždy polícia nechce do ukončenia vyšetrovania podávať bližšie informácie.

Podľa vyjadrenia zástupcu riaditeľa KR PZ v Košiciach Rudolfa Pilarčíka prípad nesúvisí so Ščurkovou hokejovou kariérou. Hlavným motívom vraždy pravdepodobne neboli ani peniaze. Pilarčík sa prikláňa k verzii, že obvinený konal v afekte a pravdepodobne nešlo o pripravovanú vraždu.

debata chyba