Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

SR 20 podľahla Kanade 0:7

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov prehrala v poslednom prípravnom zápase pred majstrovstvami sveta, ktoré sa začnú v Ottawe v piatok 26. decembra, v kanadskom Hamiltone s domácimi rovesníkmi hladko 0:7. Slováci v súboji s obhajcami titulu a najväčšími favoritmi šampionátu zlyhali najmä strelecky a v disciplíne.

24.12.2008 06:18
SR20 Foto:
Slovenská reprezentácia do 20 rokov.
debata

V prvej tretine držali Slováci s Kanaďanmi krok, dokonca boli strelecky aktívnejšími mužstvom (12:9), avšak Cheta Pickarda neprekonali. V úvode sa však prakticky iba bránili, keď v prvých ôsmich minútach čelili trom presilovkám zámorského mužstva, pri tretej Eberle otvoril skóre duelu.

Od druhej tretiny sa prejavila kvalita mužstva Pata Quinna, iniciatíva bola jednoznačne na jeho strane, zverenci Štefana Mikeša sa k priamemu ohrozeniu bránky dostávali iba sporadicky. Domáci deklasovali slovenský tím v záverečnej tretine, v ktorej sa tešili zo štyroch zásahov do čierneho. Kanadský výber dal štyri zo siedmich gólov v presilovkách, jeden vo vlastnom oslabení, po dvoch presných zásahoch si na svoje konto pripísali John Tavares a Zach Boychuk.

Za najlepšieho slovenského hráča vyhlásili po stretnutí brankára Jaroslava Janusa, ktorý kryl 33 striel. Kanaďania v troch prípravných súbojoch ani raz neprehrali, naopak Slováci vo dvoch ani raz nevyhrali. Súboj v Hamiltone sa hral pred vyše 16-tisíc divákmi.

Sumár:

Kanada „20“ – Slovensko „20“ 7:0 (1:0, 2:0, 4:0)

Góly: 8. Eberle (Hodgson, Subban), 23. Tavares (Hodgson, Ellis), 39. Boychuk (Pietrangelo), 47. Cormier (Subban), 50. Tavares (Hodgson, Ellis), 50. Boychuk (Ennis, Hickey), 60. Benn (Ennis, Sonne)
Vylúčení: 7:12 na 2 min, presilovky: 4:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Holdsworth – Traub, Lachine (všetci Kan.), 16 073 divákov

debata chyba