Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pochvala od kapitána tímu NHL: Nikdy nenahradíte hráča, ako je Černák, uviedol hviezdny Stamkos

Hokejisti Tampy Bay Lightning sa po Zápase hviezd vrátia do akcie v noci na štvrtok v súboji proti New Yorku Rangers. A v zostave by po zranení nemal chýbať ani slovenský obranca Erik Černák.

06.02.2024 16:51
Erik Černák Foto:
Erik Černák absentoval v NHL od 11. januára.
debata

Do tréningové procesu sa hráči Tampy vrátili už v pondelok na tréningu. A dobrou správou je, že sa na ňom ukázal aj Černák.

Floridský tím sa tešil z prítomnosti hneď niekoľkých dovtedy zranených hráčov. Černák na tréningu korčuľoval v druhom páre s vracajúcim sa Michailom Sergačovom. Späť boli aj Haydn Fleury či útočníci Tannet Jeannot a Austin Watson.

Všetkých päť hráčov by mal čoskoro čakať návrat do akcie, pretože trénovali v bežných dresoch bez obmedzení.

00. Hlavná FOTO Čítajte viac Kráska a zviera: Kto je žena po boku Ovečkina? Vypenila na NHL, v žilách jej koluje herecká krv

Černák, ktorý v prvých 39 zápasoch sezóny vyprodukoval päť asistencií, pauzoval pre zranenie hornej časti tela od 11. januára. Hlavný tréner Jon Cooper v pondelok povedal, že návrat košického rodáka a Sergačova očakáva už v najbližšom dueli.

Lightning sa s absenciou troch obrancov vyrovnali veľmi dobre a dobrý dojem zanechali Max Crozier a Emil Lilleberg, ktorý zažili svoj debut v NHL. Druhý menovaný zostáva v prvom tíme, čo znamená, že „Bolts“ majú teraz osem zdravých obrancov a ešte jedného pravdepodobne vyškrtnú.

Kroták Čítajte viac Slovan? Má to náročné, ale je to jeho problém. Slovákov u nás ubúda, utekajú do zahraničia, vraví legenda extraligy

„Pravdepodobne sa budú musieť urobiť nejaké náročné rozhodnutia. Je to pravdepodobne dobrá vec, pretože si chlapci odviedli svoje a zaradili sa do mixu, čo sme aj potrebovali,“ povedal kapitán Steven Stamkos.

„Boli pre nás dôležitou súčasťou, ale nikdy v obrane nenahradíte chlapcov, ako sú Černy či Sergy s ich množstvom hracích minút, situačným povedomím a ich skúsenosťami," pochválil Stamkos.

Krásna manželka Alexandra Ovečkina Anastasia Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Spoznajte Anastasiu Ovečkinovú, za slobodna...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Tampa Bay Lightning #Erik Černák