Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NHL je po Zápase hviezd späť. Padol rekord Petra Šťastného, tímy z New Yorku uspeli

Hokejisti New Yorku Islanders zvíťazili v noci na utorok na ľade Toronta Maple Leafs 3:2. New York Rangers si zase na domácom ľade poradil s Coloradom Avalanche 2:1 po predĺžení.

06.02.2024 06:17 , aktualizované: 09:41
Nathan MacKinnon Foto:
Asistent kapitána Colorada Avalanche Nathan MacKinnon prekonal rekord Petra Šťastného.
debata (2)

Hrdinom stretnutia v Madison Square Garden sa stala draftová jednotka z roku 2020 Alexis Lafreniere. O víťazstve Rangers rozhodol 22-ročný útočník v druhej minúte predĺženia a ukončil Coloradu trojzápasovú víťaznú sériu.

Skvelým výkonom sa prezentoval brankár Rangers Jonathan Quick, ktorý predviedol 32 zákrokov. Odchytal už svoj 757. zápas v NHL a tým sa vyrovnal na 20. mieste historického poradia Gillesovi Melochemu. Zaznamenal už svoje 386. víťazstvo v kariére.

Kroták Čítajte viac Slovan? Má to náročné, ale je to jeho problém. Slovákov u nás ubúda, utekajú do zahraničia, vraví legenda extraligy

Hosťujúci Nathan MacKinnon otvoril skóre zápasu, aby natiahol svoju bodovú sériu na 14 zápasov a jeho gólovú na päť. MacKinnon vytvoril nový klubový rekord v počte bodov po 50 zápasoch sezóny – má ich 85, o jeden viac ako Peter Šťastný v sezóne 1981/82.

Aj v druhom stretnutí uspel newyorský tím. Hrdinom stretnutia v Toronte bol Engvall, ktorý odohral predchádzajúce štyri sezóny za Maple Leafs.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Dodal mu ťah so Slafkovským sebavedomie? GM Montrealu znova ohúril NHL, v Canadiens buduje dynastiu

Toronto švédskeho krídelníka takmer pred rokom vymenilo do tímu New York Islanders. Za hostí sa presadili aj Mathew Barzal a Kyle MacLean, ktorá strelil svoj prvý gól v NHL. V drese domácich získal dva body (1+1) kapitán John Tavares.

Najužitočnejší hráč All Star exhibície Auston Matthews si pripísal jednu asistenciu. Toronto neuspelo po troch víťazstvách v rade. Islanders zase triumfovali po troch prehrách.

NHL – sumáre:
New York Rangers – Colorado 2:1 po predĺžení (0:1, 0:0, 1:0 – 1:0)
Góly: 42. Panarin (Miller, Schneider), 62. Lafreniere (Zibanejad, Quick) – 19. MacKinnon (Makar, Manson). Brankári: Quick – Georgijev, strely na bránku: 29:33

Toronto – New York Islanders 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Góly: 21. Marner (Tavares, Matthews), 46. Tavares (Rielly, Nylander) – 11. Barzal (Reilly, Lee), 23. MacLean (Clutterbuck), 58. Engvall (Nelson, Palmieri). Brankári: Samsonov – Sorokin, strely na bránku: 37:29

Krásna manželka Alexandra Ovečkina Anastasia Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Spoznajte Anastasiu Ovečkinovú, za slobodna...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #New York Rangers #Colorado Avalanche #Peter Šťastný