Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruská legenda vníma Hašeka ako zostreleného pilota. Chce ísť do politiky, ale už je neskoro

Jeden zo zlatých českých chlapcov z Nagana Dominik Hašek patrí medzi známych odporcov ruskej agresie na Ukrajine, no aj pôsobenia Rusov v NHL či českých a slovenských hráčov v KHL.

26.01.2024 18:13 , aktualizované: 18:39
655142840 Foto:
Dominik Hašek pri svojej výstroji z Nagana 1998.
debata (44)

Nedávno však svojich podporovateľov prekvapil, keď napriek častej kritike zámorskej profiligy vycestoval do Buffala.

Brankárska legenda vo svojom bývalom pôsobisku sledovala zápas jeho Sabres s Chicagom Blackhawks. Po tom, ako sa ozvali jeho kritici a označili ho za pokrytca, keďže najskôr profiligu kritizoval a potom sa zúčastnil na zápase NHL, priznal, že išlo o chybu.

Hašek lego Čítajte viac Aktivista alebo pokrytec? Hašek sa kajal po návšteve USA: Moja obrovská chyba!

Jeho počínanie a výroky neušli pozornosti ani v častom terči Haškových príspevkov či vyjadrení, teda v Rusku.

Zareagoval na ne legendárny Vjačeslav Fetisov, dlhoročný reprezentačný kapitán a dvojnásobný olympijský šampión.

"Za akým účelom robí Hašek takéto vyhlásenia? Brankár je v skutočnosti ťažko vypočítateľný. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o politické ambície. Chce si urobiť politickú kariéru.

Dominik Hašek Čítajte viac Pokrytec Hašek? V NHL slávnostne otvoril zápas. Do súťaže kvôli Rusom kopal, žiadal aj hlavu šéfa Bettmana

Myslím si, že už je neskoro. Nevenoval som mu pozornosť, je to zostrelený pilot, vyhasnutá hviezda, môže povedať čokoľvek," vyjadril sa k Hašekovi, ktorý je zástancom vylúčenia ruských hráčov z NHL.

Fetisov, ktorý je momentálne poslancom v štátnej dume, sa vyjadril aj ku kritike, že ako politik aktívne nesie zodpovednosť na situácii na Ukrajine.

"Súhlasím s tým, že ponesiem zodpovednosť za to, čo sa deje. A všetci tí, ktorí dnes dodávajú zbrane na Ukrajinu, sú tiež zodpovední.

Svoju zodpovednosť neodmietam, ale kde je jeho zodpovednosť okrem toho, že niekoho obviňuje, neanalyzuje situáciu, nerozumie?

Nuž, brankári sa nie vždy dostanú do toho, čo sa deje, sú v tomto smere obmedzení v zdrojoch, treba sa sústrediť, zasiahnuť a nemyslieť na to, že sa tam môže niečo stať," povedal Fetisov pre ruský web allhockey.ru.

Český brankár sa neskôr za svoju účasť na zápase profiligy ospravedlnil. "Toto moje osobné zlyhanie považujem za veľmi ťažko ospravedlniteľné.

O to intenzívnejšie sa ho budem snažiť napraviť. V tejto chvíli Vám môžem sľúbiť, že podobná situácia sa nebude opakovať," uviedol v dlhom príspevku na sociálnej sieti Hašek.

Kluby NHL s najvyššou hodnotou + top hráči Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Okrem hodnoty sa v dozviete aj meno najlepšie...
44 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #KHL #hokej #NHL #Dominik Hašek #Vjačeslav Fetisov