Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa po prehre: Žiadna panika, doma na Philadelphiu vybehneme

Philadelphia neskladá zbrane. Finálovú sériu vo východnej konferencii s Pittsburghom, do ktorej vstúpila troma porážkami, predĺžila domácim víťazstvom 4:2. Jeho základy položila troma gólmi v úvodnej tretine. Exkluzívne z Philadelphie od redaktora Pravdy

16.05.2008 07:00
NHL Foto:
Štvrtý zápas, prvé víťazstvo. Prišlo neskoro?
debata
Východná konferencia.
Východná konferencia. Východná konferencia.

 Východná konferencia – finále
PHILADELPHIA – PITTSBURGH 4:2 (3:0, 0:0, 1:2)
/stav série: 1:3/

  • Góly: 9. Lupul (Hartnell, Parent), 12. Briere (Jones, Hartnell), 19. Carter (Umberger, Modrý), 60. Lupul (Hartnell) – 44. Jordan Staal (Kennedy, Talbot), 55. Jordan Staal (Kennedy, Talbot).
  • Strely na bránku: 34:38. Brankári: Biron (2/38) – Fleury (3/33). Vylúčení: 10:12, z toho Hatcher – Malone na 5 min, Talbot (Pittsburgh) 10 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 19 972 divákov.
  • Hviezdy zápasu: Briere, Lupul, Jordan Staal.

Trinásty zápas v play off o Stanley Cup 2008 nebol pre Mariána Hossu šťastný. Penguins neuspeli prvý raz po dvoch týždňoch a celkovo len druhýkrát za viac ako mesiac. Piaty zápas a druhý mečbal majú doma v nedeľu.

„Mysleli sme si, že to príde samo, že to bude ľahké,“ zhodnotil pre Pravdu stretnutie Hossa. „Pritom sme sa pred zápasom rozprávali, že na nás pôjdu naplno hneď od začiatku. Keď to ale naozaj urobili, iba sme sa pozerali.“

Hneď ako doznela pieseň Boh požehnaj Amerike, začal sa očakávaný nápor Flyers. Pittsburgh nevydržal dlho, robil chyby a po dvanástich minútach prehrával o dva góly. Prvý dal v 9. min peknou golfovou strelou krídelník Lupul, druhý hviezda Flyers Daniel Briere. Strelec s ročným platom 10 miliónov dolárov nedal v ostatných štyroch stretnutiach gól, ale vo štvrtok sa dočkal. V presilovke sa predral k bránkovisku a dorazil puk po strele obrancu Jonesa. Flyers dokázali, že sú partia, ktorá sa nevzdáva bez boja. Hrali tvrdšie, nebáli sa bitiek a bodyčekov – dvadsaťtisíc divákov v oranžových dresoch pri každom náznaku súboja vstávalo zo sedadiel.

Tretí gól, nakoniec víťazný, dal ešte pred prvou prestávkou mladý center Jeff Carter, obranný zákrok Mariána Hossu prišiel neskoro. Pittsburg vyrovnal hru, tréner Michel Therrien začal na ľad posielať najväčšie hviezdy spolu, ku Sidneymu Crosbymu a Hossovi zaraďoval Jevgenija Malkina. Zápas ale nezdramatizovali oni – postarala sa o to ďalšia mladá hviezda Jordan Staal. Jeho dva góly v tretej tretine ale nakoniec nestačili, pri hre bez brankára dostal Pittsburgh od Lupula štvrtý.

„Ostávame optimistickí, na nijakú paniku nie je dôvod,“ vravel Hossa. „V piatok si oddýchneme, v nedeľu na nich doma musíme vybehnúť my.“

Externé odkazy
debata chyba