Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zedník: Pozrel som si to zo zvedavosti

V krku cítil bodavú bolesť a vedel, že sa musí čo najkôr dostať na striedačku. V tých chvíľach behala pravému krídelníkovi Floridy Panthers Richardovi Zedníkovi po rozume najmä jeho 4-ročná dcérka Ella. VIDEO: Richard Zedník predstúpil pred novinárov

22.02.2008 10:31
Richard Zedník Foto: ,
Richard Zedník sa "pýši" novou jazvou.
debata

„Pamätám sa, že som vtedy rozmýšľal nad tým, či ju vôbec uvidím vyrastať,“ spomína na strašné zranenie z 10. februára slovenský hokejista. „Cítil som sa, ako by ma niekto dobodal,“ povedal Zedník, keď prvýkrát od hrôzostrašného zranenia predstúpil pred televízne kamery a novinárov.

„Presne som si uvedomoval, čo sa stalo a rovnako presne som vedel, čo musím urobiť. Bolo mi jasné, že krv mi strieka z tepny. Nechcem nad tým rozmýšlať, ale  bol som na tom zle,“ dodal.

Zedník v Buffale podstúpil operáciu a z nemocnice ho prepustili pred týždňom. Na Floridu sa vrátil o deň neskôr a v súčasnosti už chce čo najskôr opäť hrať. Tridsaťdva ročnému hráčovi panterov ostala po reznej rane na krku viditeľná dlhá červená jazva.

Hokejistovi prišlo na domovskej webstránke jeho klubu okolo 20 000 pozdravov a po telefóne mu zaprial skoré uzdravenie i slovenský prezident Ivan Gašparovič. „Bol to krátky rozhovor. Je to veľmi milý človek,“ zhodnotil hokejista.

Jedno z videí zachytávajúce nepríjemný moment v jeho živote, videl na internete viac ako milión divákov. On si ho pozrel raz a povedal, že sa k nemu už nevráti. Najprv váhal, napokon však zvedavosť zvíťazila. „Ešte keď som bol v nemocnici, nemohol som sa na to dívať – bol som stále v šoku. Ale po návrate na Floridu som bol zvedavý, ako mohla tá korčuľa zasiahnuť môj krk. Pozrel som si to raz. To je všetko,“ povedal.

V súčasnosti uvažuje o spôsobe, ako sa v budúcnosti na ľade vystavovať menšiemu riziku. Chrániče krku sa totiž bežne nosia v nižších a juniorských súťažiach, medzi profesionálmi sú však zriedkavé. „Určite sa po niečom pozriem,“ sľubuje Zed.

Tréner Floridy Jacques Martin očakáva, že sa Zedník, ktorý chytil pred zranením famóznu formu, vráti do hry približne za osem týždňov. Avšak základná časť sa skončí 5. apríla a je možné, že panteri sa do play-off ani neprebojujú. O to je strata dobre hrajúceho Slováka pre tím citeľnejšia. „Spoluhráči sa o neho naozaj báli. Správa, že bude schopný vrátiť sa na ľad, je úžasná,“ povedal Martin.

debata chyba