Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvý a veľmi kuriózny. Fehérváryho premiérový gól v play off. Do bojov zasiahol aj Černák

Slovenský obranca Washingtonu Martin Fehérváry dosiahol prvý bod v kariére v play off NHL. Jeho gól však Capitals k výhre nepomohol, keďže mužstvo z hlavného mesta USA prehralo v prvom zápase 1. kola na ľade New Yorku Rangers 1:4.

22.04.2024 06:15 , aktualizované: 09:45
Martin Fehérváry Foto: ,
Martin Fehérváry sa teší zo svojho prvého gólu v play off NHL v kariére.
debata (3)

Neúspešne do bojov o Stanleyho pohár vstúpil aj druhý Slovák vo vyraďovacej časti. Tampa Bay Lightning s obrancom Erikom Černákom prehrala s Floridou Panthers 2:3.

Raangers rozhodli o víťaznom vstupe do play off v druhej tretine, keď strelili tri góly v priebehu 186 sekúnd. Víťazný zásah víťaza Prezidentskej trofeje zaznamenal Artemij Panarin.

Igor Šesťorkin kryl 20 striel a ako jediný ho v stretnutí prekonal Martin Fehérváry. V druhej tretine znížil na 1:3 kurióznym spôsobom, keď sa od neho odrazila do bránky strela Toma Wilsona. Pre Slováka to bol prvý gól i prvý bod v play off NHL v kariére. Pozrite si ho:

Do zápasu nastúpil Fehérváry v prvej obrannej dvojici, na ľade strávil celkovo 23:40 minúty a bol tretí najvyťažovanejší hráč tímu i duelu. Okrem presného zásahu si pripísal aj tri strely, jeden hit a tri zblokované strely.

„Videl som príležitosť ísť k bránke. Keď ide puk na bránku, tak nikdy nevieš, ako sa to skončí, no zvyčajne sa dejú dobré veci. Išiel som tam, no ani neviem, či ma to trafilo, no skončilo to v bránke. V ďalšom zápase však musíme urobiť viac – tlačiť sa na bránku a byť okolo nej nepríjemní,“ povedal Fehérváry.

Na rozdiel od Fehérváryho jeho krajan Černák pri prehre s Floridou nebodoval. Slovenský obranca odohral 18:40 min, zaznamenal plusový bod, štyri bloky a rovnaký počet bodyčekov.

Domáci „panteri“ rozhodli vo floridskom derby o svojom triumfe nad Tampou Bay dvoma gólmi v tretej časti hry. Po dvoch tretinách bol stav nerozhodný 1:1, v 58. sekunde tretej časti si však Carter Verhaeghe v presilovke parádne nakorčuľoval pred bránku a skóroval po precíznej prihrávke kapitána Aleksandra Barkova na 2:1.

Connor Bedard Sidney Crosby Čítajte viac V zámorí mu pivo nepredajú, v Prahe áno. Na MS sa predstaví supertalent, stroj na úspechy a peniaze

Tretí gól pridal vlaňajší finalista play off v závere do prázdnej bránky zásluhou Matthewa Tkachuka. Tampa už dokázala iba skorigovať desať sekúnd pred sirénou pri hre šiestich proti štyrom po zásahu Stevena Stamkosa. Po dva body si v stretnutí pripísali Tkachuk (1+1), Stamkos (1+1) i Barkov (0+2).

Černák nastúpil v druhej obrannej dvojici, odohral 18:40 minúty a prezentoval sa aj štyrmi hitmi a štyrmi zblokovanými strelami. Slovenský bek zaznamenal aj plusový bod, keď bol na ľade pri góle Brandona Hagela, ktorý v 17. minúte vyrovnal na priebežných 1:1.

Hokejisti Colorada mali dvakrát toľko striel ako domáci Winnipeg (46:23), no napokon mu v úvodnom štvrťfinále Západnej konferencie podľahli 6:7. Zápas príliš nevyšiel brankárom, najmä coloradskému Alexandarovi Georgijevovi, ktorý mal iba 69,60-percentnú úspešnosť zákrokov. Tromi kanadskými bodmi sa na víťazstve Jets podieľali útočníci Kyle Connor (2+1) a Mark Scheifele (1+2), rovnako trojbodový bol aj obranca hostí Cale Makar (1+2).

Play off NHL – 1. kolo, sumáre:
štvrťfinále Východnej konferencie – 1. zápasy:
Florida Panthers – Tampa Bay Lightning 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)
Góly: 7. Reinhart (Forsling, Barkov), 41. Verhaege (Barkov, Tkachuk), 58. Tkachuk (Ekblad) – 17. Hagel (Cirelli, Stamkos), 60. Stamkos (Kučerov, Point). Brankári: Bobrovskij – Vasilevskij, strely na bránku: 28:19
/stav série: 1:0/

New York Rangers – Washington Capitals 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)
Góly: 25. Rempe (Vesey, Goodrow), 25. Panarin (Trocheck, Lafreniere), 27. Vesey (Goodrow), 57. Kreider (Zibanejad, Roslovic) – 28. FEHÉRVÁRY (Wilson, Protas). Brankári: Šesťorkin – Lindgren, strely na bránku: 31:21
/stav série: 1:0/

štvrťfinále Západnej konferencie – 1. zápasy:
Winnipeg Jets – Colorado Avalanche 7:6 (3:3, 1:0, 3:3)
Góly: 9. Morrisey (Connor, Dillon), 12. Namestnikov (Iafallo), 16. Scheifele (Vilardi), 29. Lowry (Dillon, Niederreiter), 44. Lowry (Appleton, Niederreiter), 46. Connor (Morrissey, Scheifele), 49. Connor (Vilardi, Scheifele) – 7. Ničuškin (Manson), 15. Wood (Kiviranta, Colton), 16. MacKinnon (Rantanen, Makar), 47. Lehkonen (Makar, MacKinnon), 53. Makar, 60. Mittelstadt (Lehkonen, Rantanen). Brankári: Hellebuyck – Georgijev, strely na bránku: 23:36
/stav série: 1:0/

Vancouver Canucks – Nashville Predators 4:2 (0:1, 1:1, 3:0)
Góly: 21. Lindholm (Joshua, Zadorov), 49. Suter (Hughes, Boeser), 50. Joshua (Garland, Hughes), 59. Joshua (Blueger, Miller) – 17. Zucker (Josi, Jankowski), 31. O'Reilly (Nyquist, Forsberg). Brankári: Demko – Saros, strely na bránku: 21:22
/stav série: 1:0/

Slováci v akcii:
Martin Fehérváry (Washington) 23:40 1 0 1 0 3 0
Erik Černák (Tampa Bay) 18:40 0 0 0 +1 0 0
/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

Najlepší tím histórie NHL z európskych hokejistov Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si zaujímavosti o najlepších...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Play Off #Erik Černák #Martin Fehérváry