Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nevie, čo bude robiť, chce byť hlavne otcom. Dvojnásobný víťaz Stanley Cupu končí

Kanadský hokejový útočník Jeff Carter ukončil vo veku 39 rokov hráčsku kariéru. Oznámil to po nočnom zápase NHL, v ktorom jeho tím Pittsburgh Penguins prehral s New Yorkom Islanders 4:5 a nepredstaví sa v play off. V NHL odohral 19 sezón, dvakrát získal Stanleyho pohár.

18.04.2024 13:36
Jeff Carter Foto:
Jeff Carter.
debata

"Ak mám pravdu povedať, nie som si istý, čo budem teraz robiť. V prvom rade budem otec. Keď ste hokejista, tak zmeškáte veľa udalostí a momentov. Neustále niekam odchádzate, často nie ste doma.

Moja rodina, ale aj všetky hokejové rodiny, obetovali veľa pre to, aby sme žili náš sen. Teraz budem doma a nejaký čas budem len otcom.

Potom prídem na to, čo budem ďalej robiť," konštatoval útočník, ktorý v poslednom zápase kariéry strelil svoj 442. gól v profilige.

V základnej časti odohral celkovo 1321 zápasov, v ktorých nazbieral 851 bodov (442+409). V 133 zápasoch play off mal bilanciu 47 gólov a 47 asistencií.

V roku 2003 ho z 11. miesta draftovala Philadelphia a v jej organizácii pôsobil až do júna 2011, keď ho klub vymenil do Columbusu.

V jeho drese vydržal iba do februára 2012, keď po ďalšej výmene zamieril do Los Angeles. V drese „kráľov“ následne získal svoj prvý Stanleyho pohár a o dva roky si zopakoval majstrovský pocit.

Od apríla 2021 bol hráč Pittsburghu. Jeho vizitku zdobia aj úspechy na medzinárodnej scéne – v roku 2014 bol súčasť kanadského tímu, ktorý triumfoval na ZOH v Soči, v zbierke má aj zlaté medaily z MS hráčov do 18 a 20 rokov.

Carter patrí medzi 8 hráčov v histórii, ktorí dokázali v rovnakom roku získať olympijské zlato aj Stanleyho pohár.

Posily Slovenska z NHL pred MS s najlepšou formou Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
V galérii nájdete najväčšie zámorské posily...
debata chyba
Viac na túto tému: #koniec kariéry #hokej #NHL #Pittsburgh Penguins #Jeff Carter