Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Posledný preddraftový rebríček NHL. Kto je zo Slovákov najvyššie? Dvojmetrový Šatan junior

Rovesníkom prevyšuje výkonmi aj vzrastom. Robustný 201 centimetrov vysoký útočník Miroslav Šatan mladší môže zažiť kľúčové leto pre budúci vývoj jeho hokejovej kariéry. 18-ročného syna prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja a kapitána majstrov sveta v Göteborgu 2002 čaká draft do NHL.

17.04.2024 13:35
Miroslav Šatan mladší Foto:
Miroslav Šatan mladší.
debata (7)

Mladý Šatan sa v tejto sezóne presadzoval v juniorke Slovana Bratislava, kde v 26 zápasoch zaznamenal 30 bodov (14+16). Výkonnostný pokrok predvádzal aj v reprezentácii do 18 rokov.

To neuniklo pozornosti skautom z NHL Central Scouting (CSS), ktoré vydala svoje posledné rebríčky pred tohtoročným vstupným draftom.

Richard Pánik Čítajte viac Pánik si v českom finále vyšliapol na Hrehorčáka. Slovák spoznal trest za nájazd na hlavu

Vo finálnej verzii sa medzi korčuliarmi pôsobiacimi v Európe najvyššie zo všetkých Slovákov zaradil práve Šatan junior, ktorému patrí 51. miesto. Až za ním sa umiestnili obrancovia Samuel Kupec (67.), Adam Beluško (132.) a Jakub Harvánek (134.).

Centrálna skautingová agentúra zverejnila aj rebríček korčuliarov zo Severnej Amerike. V ňom patrí prvý miesto kanadskému centrovi Macklinovi Celebrinimu z Bostonskej univerzity, ktorý je očakávanou draftovou jednotkou.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Fantastický Slafkovský. Gól hodný štvrť milióna a jubilejný bod k tomu. Zlá správa z Washingtonu

Zo zámorských talentov sa do rebríčka dostal iba útočník Peter Repčík z Drummondvillu na 191. mieste. Počas sezóny sa v ňom objavovalo aj meno obrancu Jakuba Chromiaka, no tentokrát sa do rankingu nedostal.

Tohtoročný draft NHL sa uskutoční v modernej aréne Sphere v Las Vegas 28. a 29. júla. Len pre pripomenutie, v roku 2022 bol najvyššie vybratým Slovákom Juraj Slafkovský, ktorého získal z 1. miesta Montreal Canadiens. Vlani pozíciu slovenskej jednotky dosiahol Dalibor Dvorský, na ktorého ukázali St. Louis Blues z 10. miesta.

Posily Slovenska z NHL pred MS s najlepšou formou Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
V galérii nájdete najväčšie zámorské posily...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Šatan #Miroslav Šatan mladší