Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pánik si v českom finále vyšliapol na Hrehorčáka. Slovák spoznal trest za nájazd na hlavu

Dramatické momenty, vybičované emócie aj skratové správanie slovenského útočníka v drese Pardubíc Richarda Pánika. Aj to prinieslo prvé finále českej extraligy, v ktorom obhajca titulu z Třinca zvíťazil na ľade najlepšieho tímu po základnej časti 2:1.

17.04.2024 06:50 , aktualizované: 12:56
Richard Pánik Foto:
Richard Pánik v drese Dynama Pardubice.
debata (7)

Medzi negatívne postavy prvého finále sa bezpochyby zaradil 33-ročný Pánik, ktorý patrí medzi najskúsenejších hokejistov v kádri Dynama Pardubice.

No zároveň sa počas sezóny medzi fanúšikmi Třinca zaradil medzi najnenávidenejších hráčov. Sezónu totiž začal práve v tíme Ocelářov a patril medzi najvýraznejšie posily v kádri majstrovského tímu.

Jeho príbeh v Třinci sa však nečakane skončil už po štyroch mesiacoch, keď bol bez bližšie špecifikovaných dôvodov vymenený za Davida Ciencialu práve do Pardubíc.

Jakub Voráček Čítajte viac V NHL si zarobil desiatky miliónov dolárov. Hviezdny Čech priznal problémy s peniazmi. Keby som poslúchol otcove rady...

Neuspokojivé výkony v odchode Pánika pravdepodobne nezohrávali žiadnu rolu, nakoľko si za Třinec v 36 zápasoch pripísal 24 bodov (14+10). „Richardovi sa po sezóne končí zmluva a Pardubice o neho prejavili záujem. Týmto mu ďakujeme za odvedené služby,“ uviedol vtedy stroho športový manažér třineckého klubu Jan Peterek.

Pánik vzbudil vášne už ako hráč Pardubíc aj v začiatkom marca, keď po nešťastnom páde zaľahol nohu bývalému spoluhráčovi a elitnému obrancovi Třinca Jakubovi Jeřábkovi. Ten musel absolvovať operáciu otvorenej zlomeniny holennej a lýtkovej kosti a na dlhé mesiace dohral.

A teraz sa Pánik proti bývalému klubu predviedol opäť. Ba čo viac, jeho nešportové až zákerné správanie si odniesol krajan v tíme Třinca, 25-ročný útočník Patrik Hrehorčák.

Lotyšsko MS2023 Hokej B SR Slovinsko Čítajte viac Rozrastie sa enkláva Slovákov v KHL? Rusi majú záujem o dvoch reprezentantov, jeden z nich si už zahral aj v NHL

48 sekúnd pred koncom, keď sa Pardubice za nepriaznivého stavu 1:2 hotovali k záverečnému náporu, si Pánik neustrážil hokejku, ktorá vyletela do tváre Hrehorčáka. To by sa ešte dalo označiť za neúmyselný zákrok.

No následne Pánik zákerne nasmeroval svoje korčule priamo na krajana a úmyselne ťukol nohou do hlavy ležiaceho Hrehorčáka. Ten sa obzrel za Pánikom, ktorého následne spacifikovali nahnevaní třineckí hokejisti. Pozrite si inkriminovaný moment na tomto linku .

Pardubice tak dohrali dramatické prvé finále v oslabení a prvý bod si tak pripísali Oceláři. A Richard Pánik si ešte viac upevnil pozíciu najmenej obľúbeného hráča medzi priaznivcami Třinca.

Ako informoval web hokej.cz slovenský útočník dostal za svoj skrat pokutu od disciplinárnej komisie českej extraligy vo výške desiatich percent z jeho základného mesačného platu.

Najlepší tím histórie NHL z európskych hokejistov Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si zaujímavosti o najlepších...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Pánik #česká extraliga #Patrik Hrehorčák