Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovský hviezdil v súboji Košičanov, Černák skončil kvôli nemu na trestnej lavici. Pospíšilov ďalší skrat, lakťom udrel súpera

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský si v nočnom zápase Montrealu proti Tampe Bay (4:7) pripísal gól a asistenciu.

05.04.2024 05:35 , aktualizované: 08:08
debata (4)

Dvadsaťročný útočník Canadiens tak síce v bodovej produkcii predčil ďalšieho Košičana Erika Černáka, z výhry sa však tešil skúsenejší bek Lightning.

Zaujímavosťou je, že v 45. minúte Černák podrazil práve Slafkovského a šiel na trestnú lavicu. V 49. sa Slafkovský presadil po teči strely obrancu Arbera Xhekaja.

Skvelú prácu odviedol aj o tri minúty neskôr. Pri mantineli naviazal na seba dvojicu hráčov a rozbehol poslednú gólovú akciu Canadiens v zápase.

Z jeho práce ťažil Nick Suzuki, ktorý nabil Colovi Caufieldovi. Hoci sa Montreal dostal na dostrel dvoch gólov, konečnú podobu výsledku dal v poslednej minúte do prázdnej bránky Steven Stamkos.

Dvadsaťročný slovenský krídelník odohral 22:44 minút a okrem dvoch kanadských bodov si pripísal aj jeden plusový bod, šesť striel na bránku a jeden bodyček.

Slafkovský má z ostatných dvanástich zápasov na konte trinásť bodov. Sedem zápasov pred koncom základnej časti síce už Montreal nemá šancu dostať sa do play off, ale forma niekdajšieho hráča TPS Turku graduje.

Slafkovský dal v 75 dueloch 16 gólov a na 28 prihral. Spomedzi slovenských hokejistov je jednoznačne najproduktívnejším mužom. Druhý Tomáš Tatar zo Seattlu má na konte rovnú polovicu bodov za 8gólov a 14 asistencií.

"Oni majú play off tím a ja som veľakrát povedal, že my chceme hrať play off hokej, takže musíme chodiť do všetkých skrumáži.

V tom sa snažíme zlepšiť. Čím viac sa blížime k play off fáze, tým sú tie zápasy intenzívnejšie. Chceme bojovať a vyhrávať v tej fyzickej časti hry," povedal pre nhl.com Slafkovský

Ďalší zbytočný skrat predviedol v druhej tretine súboja proti Winnipegu útočník Calgary Flames Martin Pospíšil.

V záverečných sekundách prostrednej časti fauloval lakťom Josha Morrisseya a rozhodcovia ho po správnosti poslali predčasne do šatne. Flames prehrali s Jets 2:5, Pospíšil nebodoval.

Pospíšil nedohral marcový súboj proti Seattlu (2:4), kedy Vinca Dunna narazil zozadu v blízkosti mantinelu.

Rozhodcovia a následnej aj disciplinárna komisia neboli k 24-ročnému útočníkovi zhovievavé.

Arbitri poslali Pospíšila okamžite pod sprchy za úder na oblasť hlavy a krku a kompetentní mu naparili pokutu a trojzápasový trest. Je pravdepodobné, že sa dodatočnému trestu nevyhne ani teraz.

V akcii bol aj obranca Washingtonu Martin Fehérváry, jeho Washington prehral s Pittsburghom 1:4.

výsledky:
Carolina Hurricanes – Boston Bruins 1:4, Columbus Blue Jackets – New York Islanders 2:4. Montréal Canadiens – Tampa Bay Lightning 4:7 /SLAFKOVSKÝ za domácich 1+1/, Ottawa Senators – Florida Panthers 0:6, Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 1:4, Minnesota Wild – Colorado Avalanche 2:5, Nashville Predators – St. Louis Blues 6:3, Winnipeg Jets – Calgary Flames 5:2, San José Sharks – Los Angeles Kings 1:2

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Calgary Flames #Martin Pospíšil #Juraj Slafkovský