Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovský hviezdou zápasu, novinárov rozosmial odpoveďami. Noc Slovákov v NHL? Gól a tri asistencie

Slovenský útočník Juraj Slafkovský pomohol Montrealu k výhre 5:3 nad Floridou jednou asistenciou. Mladý košický rodák bol vyhlásený za tretiu hviezdu zápasu.

03.04.2024 06:33 , aktualizované: 07:02
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský.
debata (32)

Darilo sa aj ďalším slovenským hokejistom v zámorskej profilige.

Slovenský obranca Martin Fehérváry strelil v noci na stredu svoj tretí gól v prebiehajúcej sezóne NHL. Jeho Washington však prehral na ľade Buffala 2:6.

Martin Pospíšil zaznamenal dve asistencie, no Calgary neuspelo proti Anaheimu 3:5. Šimon Nemec s New Jersey podľahol Pittsburghu 3:6.

VIDEO: Juraj Slafkovský po zápase rozosmial novinárov odpoveďami

Fehérváry dosiahol presný zásah po 28-zápasovej odmlke, predtým naposledy skóroval 2. januára do siete Penguins.

V súboji so Sabres sa presadil už v 3. minúte, keď ho našiel Michael Sgarbossa a slovenský obranca tvrdou strelou od modrej čiary prekonal Ukku-Pekku Luukkonena.

Capitals viedli 1:0, ale domáci už po prvej tretine viedli 2:1 a nakoniec triumfovali rozdielom štyroch gólov.

Fehérváry opäť nastúpil v prvej obrannej dvojici tímu s Johnom Carlsonom a okrem jeden strely, ktorá znamenala presných zásah, mal aj tri hity, odohral 20:36 minúty a bol druhý najvyťažovanejší hráč Washingtonu.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Na Slafkovského som kričal, že je úbožiak. Nechápal som, čím ho doma kŕmia. Slovanské korene zaprel, bude z neho superhviezda

V tejto sezóne odohral 58 duelov a získal 14 bodov (3+11). Hostia prehrali tretie stretnutie v rade, ale stále sa držia na postupovej priečke do play off.

Výrazný podiel na triumfe Buffala mala prvá formácia. John-Jason Peterka strelil dva góly a pridal asistenciu.

Tage Thompson, Alex Tuch a Rasmus Dahlin mali zhodne bilanciu 1+2. Sabres si udržali šancu na postup do vyraďovacej časti. Útočník domácich Jeff Skinner odohral jubilejný 1000. duel v NHL.

Slafkovský nastúpil tradične v prvej formácie Canadiens a bodoval v desiatom z uplynulých jedenástich duelov.

Slovenský krídelník sa v úvode tretej dostal k puku na červenej čiare, našiel Colea Caufielda, ktorý obišiel bránky Panthers a zasunul puk za brankára Anthonyho Stolarza.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

Najvyššie draftovaný hráč roka 2022 a má po 74 dueloch na konte 42 bodov (15+27). Slafkovský odohral 18:46 minút, zaznamenal päť striel, tri hity, pripísal si plusový bod a tri dvojminútové tresty.

Druhýkrát v rade ho vyhlásili za tretiu hviezdu zápasu. Výrazný podiel na triumfe Montrealu proti Floride mal kapitán Nick Suzuki, ktorý zaznamenal dva presné zásahy a Sam Montembeault s 37 úspešnými zákrokmi.

Ani dve asistencie Pospíšila nepomohli Flames uspieť proti Ducks. Slovenský útočník zaznamenal prvýkrát v kariére dva body v jednom stretnutí.

V 31. minúte sa začalo u neho akcia, ktorú po individuálnej akcii zakončil Andrej Kuzmenko. V polovici tretej časti jeho strelu tečoval Kuzmenko, znížil na 3:4, ale to bolo zo strany Calgary všetko.

Martin Gernát Čítajte viac Gernát poslal z KHL gólový odkaz Ramsaymu. Slovenský obranca si vylepšil bilanciu v play off klinicky presnou delovkou

Pospíšil strávil na ľade 15:16 minúty, pripísal si jednu strelu a sedem hitov. V tomto ročníku odohral 55 zápasov s bilanciou osem gólov a dvanásť asistencií. Flames prehrali šiesty z predchádzajúcich siedmich duelov a ich šanca na postup do play off už je len v teoretickej rovine.

Anaheim uspel po piatich zápasoch, Alex Killorn strelil dva góly, Troy Terry mal bilanciu 1+2 a Olen Zellweger dosiahol tri asistencie.

Devils v zostave s Nemcom prehrali proti Pittsburghu 3:6. Hrdinom hostí boli dvojgóloví Sidney Crosby a Jevgenij Malkin.

Ruský útočník pridal aj asistenciu. Penguins vyšla predovšetkým tretia tretina, keď strelili päť presných zásahov a tešili sa zo štvrtého triumfu z uplynulých piatich zápasov.

Pittsburgh sa vrátil späť do hry o vyraďovaciu časť.

Na Washington, ktorému patrí druhá voľná karta vo Východnej konferencii, strácajú len tri body. Nemec odohral 18:15 minúty a mal dve „mínusky“.

Róbert Petrovický Čítajte viac Majstra sveta prvý pohľad na Slafkovského zarazil. Hráči z KHL? Petrovický spomenul veci, proti ktorým sú všetci

Boston potvrdil prvé miesto v Atlantickej divízii a triumfoval na ľade Nashvillu 3:0. Linus Ullmark predviedol 31 zákrokov, dosiahol druhé čisté konto v sezóne a ôsme v profiligovej kariére.

Švédsky brankár si v stretnutí pripísal aj asistenciu. Bruins potiahli českí útočníci David Pastrňák a Pavel Zacha, keď obaja zaznamenali zhodne gól a asistenciu. Skóroval aj Charlie Coyle.

NHL – základná časť:
Buffalo – Washington 6:2 (Martin Fehérváry za hostí 1+0), Montreal – Florida 5:3 (Juraj Slafkovský za domácich 0+1), New Jersey – Pittsburgh 3:6, New York Islanders – Chicago 2:1, Minnesota – Ottawa 3:2, Nashville – Boston 0:3, Calgary – Anaheim 3:5 (Martin Pospíšil za domácich 0+2), Vegas – Vancouver 6:3.

Načítavajú sa športové výsledky...
Najlepšie zarábajúci Slováci v histórii NHL Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Každý vystriedal niekoľko klubov a zarobil nie...

© Autorské práva vyhradené

32 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Martin Fehérváry #Martin Pospíšil #Juraj Slafkovský