Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rekord vyrovnaný! Slafkovský sa z ničoho nič zjavil pred bránkou a dorovnal historický zápis

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský prispel jednou asistenciou k víťazstvu Montrealu na ľade Seattlu 5:1 v nočnom zápase NHL.

25.03.2024 05:56 , aktualizované: 08:14
Juraj Slafkovský, Seattle Kraken Foto:
Juraj Slafkovský pred bránou Seattlu.
debata (6)

Bodoval v siedmom zápase po sebe a ziskom 39. bodu vyrovnal klubový rekord hráča do 20 rokov zo sezóny 1974/1975).

Košický rodák má stále šancu rekord prekonať, keďže Montreal čaká do konca základnej časti ešte 12 zápasov.

No Slafkovský 30. marca oslávi dvadsať rokov, takže bod na prekonanie rekordu musí stihnúť v nasledujúcich dvoch zápasoch proti Coloradu (27. marca) či Philadelphii (29. marca).

Asistenciou sa na víťazstve svojho tímu podieľal aj obranca Šimon Nemec, ktorý prispel k triumfu New Jersey na ľade New Yorku Islanders 4:0. Ukončil tým päťzápasové čakanie na zápis do kanadského bodovania.

Nemec nastúpil v tretej obrannej dvojici s Brendanom Smithom a na ľade strávil 14:51 min. – najmenej od vstupu do NHL začiatkom decembra.

Do štatistík si pripísal aj 2 plusové body a 2 trestné minúty. V 2. tretine vybojoval puk v pásme súpera a po krátkom úniku pred bránku pripravil gólovú pozíciu Alexandrovi Holtzovi, ktorý zvýšil na priebežných 0:3.

Slafkovský bol tradične člen elitného útoku Canadiens s Coleom Caufieldom a kapitánom Nickom Suzukim.

V 18. minúte prihrávkou v obrannom pásme začal ofenzívnu akciu, ktorá sa skončila prečíslením dvoch proti jednému a gólom Suzukiho, ktorý zvýšil na 3:0.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

Slafkovský odohral 17:45 min.. V drese hostí nebodoval Tomáš Tatar, ktorý odohral vo štvrtej formácii 13:43 min. a prezentoval sa tromi strelami.

Po 39 zápasoch má na konte 13 bodov (7+6), do kanadského bodovania sa nezapísal v šiestom zápase po sebe.

Nebodoval ani útočník Martin Pospíšil, ktorého Calgary podľahlo na domácom ľade Buffalu 1:4. Slovenský útočník figuroval v prvej formácii Flames, odohral 14:10 min. Calgary prehralo tretí zápas po sebe.

Hokejisti Tampy Bay bodoval v siedmom zápase po sebe, keď na ľade Anaheimu triumfoval 3:2 po predĺžení.

Víťazný gól strelil po úniku Anthony Cirelli. Erik Černák nastúpil v prvej obrannej dvojici hostí s Darrenom Radyshom.

Do kanadského bodovania sa nezapísal, no s časom 21:57 bol najvyťaženejší obranca Lightning.

Z triumfu na ľade súpera sa tešili aj hráči Dallasu, ktorí zvíťazili v Arizone nad domácimi Coyotes 4:2. Bolo to pre nich štvrté víťazstvo po sebe.

Hokejistom Floridy stačilo iba 15 striel na presvedčivé víťazstvo na ľade Philadelphie 4:1. Do streleckej listiny sa dvakrát zapísal útočník Sam Reinhart, ktorý prvýkrát v kariére strelil 50 gólov v sezóne.

Rovnaký míľnik sa v nočnom zápase podaril aj útočníkovi Edmontonu Zachovi Hymanovi. Oilers však prehrali na ľade Ottawy 3:5, hoci súpera prestrieľali 36:16.

Útočník „hurikánov“ Jake Guentzel nepremenil trestné strieľanie, no pripísal si jednu asistenciu a od príchodu z Pittsburgu má na konte 12 bodov v ôsmich zápasoch.

NHL – výsledky:
Washington – Winnipeg 3:0, Colorado – Pittsburgh 5:4 pp, New York Islaners – New Jersey 0:4 /NEMEC za hostí 0+1/, Carolina – Toronto 2:1, Ottawa – Edmonton 5:3, Philadelphia – Florida 1:4, Arizona – Dallas 2:4, Anaheim – Tampa Bay 2:3 pp, Calgary – Buffalo 1:4, Seattle – Montreal 1:5 /SLAFKOVSKÝ za hostí 0+1/

Najlepšie zarábajúci Slováci v histórii NHL Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Každý vystriedal niekoľko klubov a zarobil nie...
Načítavajú sa športové výsledky...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #rekord #NHL #Tomáš Tatar #Montreal Canadiens #Martin Pospíšil #Juraj Slafkovský