Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fehérváry bol na roztrhanie, suverénny Washington. Ovečkin úradoval

New York 24. marca (TASR) - Hokejisti Washingtonu v zostave so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym vyhrali v zámorskej NHL nad Winnipegom 3:0 a získali dôležité body v boji o play off. Colorado otočilo duel s Pittsburghom z nepriaznivého stavu 0:4 na 5:4 po predĺžení, po tri body zaznamenali Jonathan Drouin a Nathan MacKinnon.

24.03.2024 20:32 , aktualizované: 21:58
Alexander Ovečkin Foto:
Alexandrovi Ovečkinovi to v závere základnej časti začalo padať.
debata (4)

Dvoma gólmi k tomu prispel Alexander Ovečkin, jeho tím sa posunul o bod pred Detroit na posledné postupové miesto vo Východnej konferencii.

Ovečkin má dal osem gólov počas päťzápasovej série a v sezóne má na konte 26 presných zásahov. Celkovo ich v kariére zaznamenal už 848 a na vyrovnanie historického rekordu Wayna Gretzkého mu chýba 46 gólov.

SR TEL hokej extraliga štvrťfinále Poprad Nitra POX Čítajte viac Nočný ohňostroj nezabral, Nitra bola doma bezzubá. Michalovce si vybojovali mečbal

Za Capitals skóroval aj John Carlson a klub z hlavného mesta vyhral piaty raz v v posledných šiestich zápasoch. Útočník Capitals Sonny Milano opustil zápas v polovici prvej tretiny pre zranenie hornej časti tela.

Brankár Winnipegu Connor Hellebuyck predviedol 16 zákrokov a Jets prehrali posledné tri zápasy päťzápasového tripu, vrátane sobotňajšieho 3:6 na ľade New York Islanders.

Oliver Okuliar Čítajte viac Gólostroj sa zasekol, Slovák v play off vyhorel: Strašne ma to s...e, kajal sa reprezentačný útočník

Washington strelil všetky tri góly v tretej tretine, čisté konto s 27 úspešnými zákrokmi si v jeho drese pripísal brankár Charlie Lindgren.

Fehérváry odohral 19:45 min s plusovým bodom, predviedol až deväť hitov a v tejto štatistike bol suverénne najlepší na ľade. Capitals vyhrali piate z uplynulých šiestich stretnutí.

Pittsburgh ešte po 36 minútach viedol na ľade Colorada 4:0, ale napokon nezastavil víťaznú šnúru domácich, ktorá trvá už deväť zápasov. V predĺžení rozhodol Drouin, v dueli mal bilanciu 2+1. MacKinnon dal gól a dvakrát asistoval a natiahol svoju bodovú šnúru na 18 stretnutí.

Celkovo má na konte 122 bodov (44+78) a k lídrovi bodovania súťaže Nikitovi Kučerovovi z Tampy sa priblížil na rozdiel jediného bodu. Za Pittsburgh sa štyrmi bodmi za gól a tri asistencie blysol Sidney Crosby a v sezóne nazbieral už 73 bodov (34+39). Stal sa tak deviatym hráčom histórie NHL, ktorý prekonal 70-bodovú hranicu aspoň v štrnástich sezónach.

NHL – výsledok:
Washington – Winnipeg 3:0, Colorado – Pittsburgh 5:4 pp

Ako dnes vyzerá zlatá generácia Slovákov Fotogaléria - 35 fotiek Všetky fotky
Boli sme na nich hrdí. Dávali nám dôvod, aby...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Alexander Ovečkin #Martin Fehérváry