Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súboj Slovákov pre Fehérváryho. Dvojgólový Ovečkin sa zaradil medzi legendy NHL

Zo súboja Slovákov v NHL, Martina Fehérváryho a Martina Pospíšila, vyšiel víťazne obranca Washingtonu Capitals. Jeho tím zvíťazil na ľade Calgary Flames 5:2 a zaznamenal dôležité víťazstvo v boji o postup do play off. V druhom zápase prehral Seattle s Tomášom Tatarom doma s Buffalom 2:6.

19.03.2024 06:19 , aktualizované: 09:37
Alexander Ovečkin Foto:
Alexander Ovečkin sa proti Calgary presadil dvakrát v presilovej hre.
debata (3)

Ani jeden zo slovenských hokejistov nebodoval. Najlepšie v stretnutiach obstál obranca Capitals Fehérváry, ktorý odohral vyše 21 minút, zaznamenal plusový bod, tri strely a dva hity. Na druhej strane Pospíšil si pripísal dve mínusky, štyri strelecké pokusy a na ľade strávil 15:26 min.

Washington vyhral tretíkrát za sebou a momentálne je na pozícii zaručujúcej druhú voľnú kartu vo Východnej konferencii.

Hviezdou zápasu v Scotiabank Saddledome v Calgary bol ruský kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin, ktorý sa na víťazstve podieľal dvomi gólmi v presilových hrách, vrátane svojho 20. v sezóne.

Kľúčové momenty zo zápasu Calgary vs. Washington.

38-ročný kanonier sa stal ešte len šiestym hráčom v histórii NHL, ktorý dosiahol dvadsať zásahov v sezóne po 19-krát v kariére. Pred ním to dokázali len Gordie Howe, Ron Francis, Brendan Shanahan, Dave Andreychuk a Jaromír Jágr.

Po Howovi a Shanahanovi sa stal Ovečkin len tretím, ktorý to dokázal v 19. po sebe nasledujúcich sezónach. Rus je zároveň jediným hokejistom, ktorý túto métu pokoril od vôbec prvého ročníka, do ktorého v NHL nastúpil. Na konte má aktuálne 843 gólov a za streleckým rekordom Wayna Gretzkého zaostáva o 51 zásahov.

Nela Lopušanová. Čítajte viac Má to ťažké. Po sezóne vymení Lopušanová hokej za iný šport. Ísť za sestrou do USA? Z finančnej stránky to nie je možné

Skinner bol hrdina Buffala na ľade Seattlu, dal gól v každej tretine a zaznamenal svoj siedmy hetrik v NHL. Pripísal si ho po viac ako dvoch rokoch, vo februári 2022 strelil štyri góly Montrealu. Teraz prispel k prvému triumfu Sabres nad Kraken v histórii, v šiestom vzájomnom dueli.

Bol to posledný tím v súťaži, s ktorým Seattle ešte doteraz nikdy neprehral. Buffalo stále živí šancu na postup do play off, za Washingtonom a poslednou postupovou priečkou na východe zaostáva o štyri body.

„Teraz to bude o každom jednom bode. Z dnešného víťazstva sa nemôžeme tešiť príliš dlho, už zajtra nás čaká zápas vo Vancouveri a to bude veľká výzva. Každý vie, že opäť potrebujeme vyhrať,“ vyhlásil Skinner. Jeho tím nebol vo vyraďovacej fáze od sezóny 2010/11.

SR Košice šport hokej TEL 1/4 Slovan KEX Čítajte viac Dostali sme facku, s ničím nie sme spokojní, znie zo Slovana. Hrdina Košíc vraví o veľkej rivalite

Diváci v Seattli videli už v prvej minúte dva góly. Po 24 sekundách otvoril skóre domáci Jordan Eberle, no vzápätí odpovedal Tage Thompson (0:49). „Dáme gól v prvom striedaní a o náskok okamžite prídeme, také niečo vás úplne dorazí,“ hneval sa Eberle. V zápase NHL skórovali oba tímy v prvej minúte naposledy v apríli 2022.

Sabres sa nezastavili a v čase 5:42 to bolo po góle Alexa Tucha už 3:1 pre hostí. Necelých šesť minút tak vydržal v domácej bránke Joey Daccord, po troch inkasovaných góloch zo štyroch striel ho nahradil Philipp Grubauer. Tuch i Thompson mali napokon zhodne po góle i asistencii, ich tím vyhral vo štvrtom z uplynulých piatich duelov.

Pre Seattle to bola už piata prehra v sérii. Tatar bol vo štvrtom útoku domácich, na ľade strávil 10:21 minúty, mal dve mínusky, raz vystrelil na bránku a zaznamenal aj jeden hit. „Majú dobrý tím a bojujú o play off a my si jednoducho nemôžeme dovoliť robiť hneď od začiatku takéto chyby,“ kritizoval výkon svojho tímu domáci krídelník Eeli Tolvanen, ktorý mal v zápase dve asistencie.

NHL – sumáre:
Calgary Flames – Washington Capitals 2:5 (0:1, 1:3, 1:1)
Góly: 31. Rooney (Pachal, Coronato), 48. Weegar (Backlund) – 15. Strome (Sandin, Jensen), 26. Ovečkin (Pacioretty, Wilson), 30. Ovečkin (Carlson, Strome), 35. Lapierre (Milano), 58. Wilson (Malenstyn, Jensen). Brankári: Wolf – Lindgren, strely na bránku: 36:33

Seattle Kraken – Buffalo Sabres 2:6 (2:3, 0:2, 0:1)
Góly: 1. Eberle (Tolvanen, Dumoulin), 15. Beniers (Tolvanen, Schultz) – 1. Thompson (Girgensons, Tuch), 4. Skinner (Krebs), 6. Tuch (Thompson, Girgensons), 31. Power (Cozens, Peterka), 32. Skinner, 59. Skinner (Greenway, Bryson). Brankári: Daccord (6. Grubauer) – Luukkonen, strely na bránku: 34:30

Slováci v akcii:
Martin Pospíšil (Calgary) 15:26 0 0 0 –2 4 0
Martin Fehérváry (Washington) 21:01 0 0 0 +1 3 0
Tomáš Tatar (Seattle) 10:21 0 0 0 –2 1 0
/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

Najlepšie zarábajúci Slováci v histórii NHL Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Každý vystriedal niekoľko klubov a zarobil nie...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Alexander Ovečkin #Martin Fehérváry #Martin Pospíšil