Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Teraz ho nemôžete odpísať! Nemec musí hrať. Slováka sa zastal bývalý najlepší obranca NHL

New Jersey Devils sa po nevydarenej sérii odhodlali k ráznemu kroku. Po piatich prehrách zo siedmich zápasov klesli v tabuľke Východnej konferencie a klub situáciu riešil výmenou trénera.

07.03.2024 07:44 , aktualizované: 08:23
292443703 175246048249961 1498818928910994050 n Foto:
Šimon Nemec po úspešnom drafte v roku 2022.
debata (3)

Lindyho Ruffa na striedačke Devils vystriedal Travis Green. Ten nestrácal čas a okamžite začal so zmenami, v rámci ktorých premiešal všetky formácie.

Na zmeny doplatil aj slovenský obranca Šimon Nemec. Ten po svojom povolaní do profiligy nevynechal ani jeden zápas, no s príchodom nového trénera sa jeho séria skončila.

Duel svojich spoluhráčov so silnou Floridou sledoval už iba z pozície zdravého náhradníka.

Šimon Nemec, New Jersey Devils Čítajte viac Zlé správy pre Šimona Nemca. Má za sebou rozhovor s novým koučom, ten sa rozhodol pre razantné zmeny

Zmeny v klube sa nepozdávajú bývalému obrancovi Montrealu Canadiens či Nashvillu Predators P. K. Subbanovi. Kanaďan strávil záverečné tri sezóny svojej kariéry práve v drese diablov.

Na sociálnej sieti uviedol, že sa mu nepáči, ako sa klub zachoval k mladíkom. Nemec aj švédsky útočník Alexander Holtz podľa neho patria do zostavy aj napriek kolísavým výkonom.

"Nepáči sa mi, že Nemec vypadol zo zostavy. Keď ste mu dávali priestor počas celej sezóny, teraz ho nemôžete len tak odpísať.

Musíte Nemca nechať hrať," tvrdí Subban, ktorý v sezóne 2012/2013 získal Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu profiligy.

Holtza, ktorý zažíva prvú sezónu ako člen prvého tímu, by rád videl vyššie ako vo štvrtom útoku. 22-ročný útočník sa v zápasoch na ľade veľmi neohreje, napriek tomu stihol v 62 stretnutiach nazbierať 24 bodov.

"Nevyrovnanosť výkonov patrí k rastu, musíte ho nechať, aby sa s tím popasoval. Štart sezóny mal skvelý, musí dostať viac času na ľade.

Miesto štvrtého útoku by mal byť v prvých dvoch," myslí si rodák z Toronta.

Ku kríze Devils a vyhadzovu trénera podľa Subbana prispeli aj zranenia či dlhodobé prešľapovanie na mieste okolo postu brankára. Nad 90% úspešných zásahov sa nevie dostať ani jeden z troch gólmanov.

Subban, ktorý má za sebou 13 sezón v najlepšej lige sveta, počas kariéry pútal pozornosť svojim tvrdým štýlom hry.

S Kanadou sa dočkal zlatej medaily na olympiáde v Soči. Momentálne pôsobí ako odborník pre NHL či stanicu ESPN.

Takto rastú Juraj Slafkovský a Šimon Nemec Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Začiatky v Liptovskom Mikuláši, Nitre,...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #New Jersey Devils #P.K. Subban #Šimon Nemec