Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úspešný slovenský návrat do NHL. Regenda dostal šancu proti Ottawe, Matthews s MacKinnonom opäť úradovali

Slovenský hokejista Pavol Regenda odohral za Anaheim prvý zápas v sezóne. Ducks zvíťazili v noci na štvrtok v NHL nad Ottawou 2:1.

07.03.2024 06:50 , aktualizované: 08:41
Pavol Regenda, Jake Sanderson Foto:
Regenda v akcii pred bránkou senátorov.
debata

Regenda strávil na ľade 12:15 min a na bránku Senators vyslal jednu strelu. Toronto zdolalo Buffalo 2:1 po predĺžení, o triumfe Maple Leafs rozhodol Auston Matthews.

Regendu povolali do prvého tímu Anaheimu po tom, čo vedenie „káčerov“ vymenilo Adama Henriqueho a Sama Carricka do Edmontonu.

Vlani odohral za Anaheim 14 duelov a získal tri body za gól a dve asistencie. V tomto ročníku pôsobil na farme San Diego Gulls v AHL, kde absolvoval 38 zápasov a dosiahol 29 bodov (16+13).

Regenda Čítajte viac Konečne! Vedenie Anaheimu ukázalo na Regendu, čaká ho sezónny debut

Hrdinom duelu bol český brankár Lukáš Dostál, ktorý zneškodnil 29 striel hráčov Senators. Čech dostal tretíkrát v rade prednosť pred Johnom Gibsonom.

Hostia viedli od 3. minúty vďaka Markovi Kastelicovi. Ducks sa však presadili v úvode druhej a tretej tretiny a triumfovali v troch z predchádzajúcich štyroch zápasov.

Za domácich sa presadili Ryan Strome a Alexander Killor. Pre oboch to bol ich desiaty gól v sezóne. Ottawa neuspela v piatom stretnutí za sebou.

Matthews vsietil proti Buffalu 54. gól v sezóne a upevnil si pozíciu najlepšieho strelca súťaže. Americký útočník sa presadil 40 sekúnd pred koncom extra času.

"Len som sa tam snažil nájsť si priestor a Mitch (pozn.: Mitchell Marner) to pekne zahral, keď sa zbavil súpera. Dostal som sa medzi dvoch hráčov pred bránkou a on mi krásne prihral.

Snažil som sa rýchlo vystreliť okolo obrancu a mal som šťastie, že to tam padlo," uviedol Matthews podľa nhl.com.

Presadil sa aj William Nylander, ktorý otvoril skóre duelu v 23. minúte, ale o necelé štyri minúty vyrovnal Victor Olofsson.

Avalanche zvíťazili v štvrtom z uplynulých piatich zápasov. Výrazný podiel mal na tom prvý útok domácich. Okrem obrancu Makara získal 4 body aj MacKinnon.

Dvadsaťosemročný Kanaďan má na konte už 109 bodov a je najproduktívnejším hráčom ligy. Mikko Rantanen dosiahol štyri asistencie. Jonathan Drouin dal gól a pridal asistenciu.

Detroit viedol v prvej tretine 1:0 aj 2:1 zásluhou Robbyho Fabbriho a Davida Perrona, ale už v prvej Colorado vyrovnalo a v ďalší dvoch častiach pridalo päť gólov. Red Wings prehrali tretíkrát v rade.

výsledky NHL:
Anaheim – Ottawa 2:1, Toronto – Buffalo 2:1 pp, Colorado – Detroit 7:2

Takto rastú Juraj Slafkovský a Šimon Nemec Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Začiatky v Liptovskom Mikuláši, Nitre,...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Anaheim Ducks #Ottawa Senators #Pavol Regenda