Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovského bodová jazda pokračuje! Slovák nevyšiel naprázdno ani proti Ovečkinovi s Fehervárym

Slovenský útočník Juraj Slafkovský pokračuje vo svojej produktívnej sérii. Dokázal bodovať už v ôsmom zápase po sebe, jeho Montreal Canadiens však podľahol Washingtonu Capitals 3:4. V akcii bolo dokopy päť Slovákov, z víťazstva sa tešil len tím Martina Fehérváryho Washington, ale slovenský obranca sa zranil v prvom striedaní a úspech tímu si neužil.

18.02.2024 05:48 , aktualizované: 10:23
847787014 Foto:
Slafkovský pred bránkou Washingtonu.
debata

Slafkovský vyslal na bránku súpera sedem striel a na ľade strávil 23:52 min. Slovenský útočník si pripísal asistenciu pri parádnej kombinácii, ktorú zakončil gólom domáci kapitán Nick Suzuki.

Najvyššie draftovaný hráč roku 2022 bodoval v ôsmom stretnutí v sérii a opäť vylepšil svoj klubový rekord v počte zápasov s bodom v tínedžerskom ve­ku.

slovan - humenne  3 Čítajte viac Zápas medzi Montrealom a Washingtonom sme sledovali ONLINE

Víťazný gól Washingtonu strelil v 52. minúte Alexej Protas. V drese hostí nastúpil v prvej obrane Martin Fehérváry, no odohral iba jeden a pol minúty a pre zranenie v dolnej časti tela zo stretnutia odstúpil.

Slovenský obranca sa zranil v prvom striedaní, Capitals tak takmer celý duel hrali s piatimi zadákmi. “Neviem rozsah zranenia, ale je možné, že nejaký čas vynechá,” povedal pre nhl.com na margo Fehérváryho zranenia tréner Spencer Carbery.

Slafkovský odohral až 23 minút a 52 sekúnd, čím si vytvoril kariérne maximum. Počas zápasu hýril aktivitou, keď na súperovu bránku vyslal sedem striel.

Slafkovský sa stal len štvrtým hráčom narodeným mimo Severnej Ameriky, ktorý v tínedžerskom veku bodoval aspoň v ôsmich dueloch za sebou.

Pred ním to dokázali Patrik Laine (15 a 8 v sezóne 2017–18), Andrej Svečnikov (11 a 9 v 2019–20) a Radek Dvořák (8 v 1996–97).

Šimon Nemec odohral svoj prvý zápas v NHL pod holým nebom a jeho New Jersey zdolalo pred 70.328 divákmi na MetLife Stadium v East Rutherforde “letcov” z Philadelhie 6:3.

Slovenský obranca nebodoval, na ľade strávil takmer 21 a pol minúty, zaznamenal jednu strelu a dve trestné minúty.

slovan - humenne  3 Čítajte viac Zápas medzi Montrealom a Washingtonom sme sledovali ONLINE

Po dva góly strelili Nico Hischier a Nathan Bastian, brankár Nico Daws zlikvidoval 45 striel. Aj Flyers mali dvojgólového strelca, bol ním Owen Tippett.

Na tom istom štadióne sa bude hrať v nedeľu duel medzi newyorskými tímami Islanders a Rangers (21.00 SEČ).

Tampa Bay prehrala vo floridskom derby s Panthers vysoko 2:9. Po štyri body zaznamenali Matthew Tkachuk a Sam Bennet (obaja 2+2).

“Panteri” vyhrali vonku jedenástykrát za sebou a sú len jedno víťazstvo na ľade súpera od vyrovnania rekordnej série NHL, ktorú držia Detroit Red Wings (2005–06) a Minnesota Wild (2014–15).

Slovenský obranca v službách Lightning odohral 15 a pol minúty, zaznamenal mínusový bod a až 19 trestných minút.

Najskôr mal dva menšie tresty a v tretej tretine sa pobil s Jonahom Gadjovichom a inkasoval trest na 5+10 minút.

V akcii bol aj Martin Pospíšil, ale jeho Calgary vyšlo doma naprázdno a prehralo s Detroitom 0:5.

Slovenský útočník odohral 13 minút, mal mínusový bod a trikrát vystrelil na bránku Red Wings. Zaznamenal až šesť bodyčekov a aj šesť trestných minút.

Auston Matthews zaznamenal druhý hetrik za sebou, šiesty v sezóne, pridal k nemu aj dve asistencie a Toronto deklasovalo Anaheim 9:2.

Matthews sa stal desiatym hráčom v histórii a prvým od sezóny 1995–96, ktorý dosiahol šesť hetrikov v jednej sezóne. Naposledy sa to podarilo Mariovi Lemieuxovi v drese Pittsburghu.

“Ťažko vyjadriť pocity, keď vás spájajú s takýmto menom. Neviem čo mám povedať, ale každopádne je to fantastické,” povedal Matthews, ktorý dal v tejto sezóne 48 gólov v 52 zápasoch.

Bruins prehrali štvrtýkrát za sebou, keď tentokrát doma nestačili na Los Angeles. O víťazstve Kings rozhodol v predĺžení 21-ročný obranca Brandt Clarke, ktorý si odpykal v extra čase trest za vylúčenie a okamžite po naskočení z trestnej lavice premenil sólový nájazd.

Predlžovalo sa aj v Dallase, kde o víťazstve Edmontonu 4:3 rozhodol v presilovke svojim druhým gólom v zápase obranca Evan Bouchard.

Do tretice rozhodol obranca v predĺžení aj duel medzi Minnesotou a Buffalom, Sabres vyhrali na ľade súpera 3:2, keď rozhodol Henri Jokiharju. V drese Wild strelil svoj prvý gól v NHL obranca Declan Chisholm.

Connor Bedard bodoval aj v druhom zápase po návrate po zranení, gólom a asistenciou pomohol Chicagu k víťazstvu 3:2 nad Ottawou.

Víťazný gól strelil necelé dve minúty pred koncom Jason Dickinson. Blackhawks ukončili sériu ôsmich prehier.

Mark Scheifele strelil gól, pridal tri asistencie a Winnipeg vyhral na ľade Vancouveru 4:2. Prvý gól v drese Jets po výmene z Montrealu strelil Sean Monahan.

NHL – výsledky:
Boston – Los Angeles 4:5 pp, Dallas – Edmonton 3:4 pp, Chicago – Ottawa 3:2, Calgary – Detroit 0:5, Minnesota – Buffalo 2:3 pp, St. Louis – Nashville 2:5, Tampa Bay – Florida 2:9, Montreal – Washington 3:4 /J. SLAFKOVSKÝ (0+1), Toronto – Anaheim 9:2, New Jersey – Philadelphia 6:3, Vancouver – Winnipeg 2:4, San Jose – Columbus 3:3 po II. tretine, Vegas – Carolina 1:1 po II. tretine

Krásna manželka Alexandra Ovečkina Anastasia Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Spoznajte Anastasiu Ovečkinovú, za slobodna...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Alexander Ovečkin #Washington Capitals #Martin Fehérváry #Juraj Slafkovský #Montral Canadiens