Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bomba do prázdnej brány, krosček do hlavy. Primeraná reakcia, obhajoval nechutnosť tréner Toronta

Za porušenie nepísaných pravidiel môže hokejistu v NHL postihnúť tvrdá odplata. Naposledy sa o tom presvedčil útočník Ottawy Senators Ridly Greig.

11.02.2024 14:07
Ridly Greig Foto:
Moment, kvôli ktorému sa Ridly Greig dočkal tvrdého útoku súpera hokejkou do hlavy.
debata (7)

Ten pri power play Toronta Maple Leafs ušiel súperovým obrancom a do prázdnej bránky napálil puk zblízka tvrdou delovkou, čím uzavrel skóre duelu na 5:3 pre Ottawu. O chvíľu neskôr už ležal na ľade.

Spôsob, akým Greig dosiahol gól, sa v zámorí berie ako snaha o poníženie súpera a reakcia býva často výbušná. Obranca Maple Leafs Morgan Rielly to potvrdil pár sekúnd po góle, po súperovi vyštartoval a hokejkou ho nechutne zložil k zemi úderom do hlavy.

Jaromír Jágr Čítajte viac Hudáček mohol Jágrov klub zachrániť. Teraz Kladno vytvorilo smutný rekord

Za 21-ročným strelcom gólu vyrazil na ľad lekár, ale Greig odkorčuľoval na lavičku po vlastných. Medzitým sa na ľade strhla hromadná šarvátka. Obranca Toronta dostal za svoj zákrok trest na päť minút a do konca zápasu.

Nepísaných pravidiel je v NHL vcelku dosť: Žiadne údery v bitke, keď rival leží na ľade. Neprechádzať červenú čiaru počas rozcvičky. Nebrzdiť tak, aby brankára zasiahla ľadová sprcha. Žiadne strely do brankára po odpískaný. Góly do prázdnej bránky prežívať primerane… A na to posledné doplatil Greig. Pozrite si celý incident:

Tréner Maple Leafs Sheldon Keefe ale zákrok svojho obrancu považoval za vcelku primeraný. „Myslím, že reagoval na situáciu. Ich hráč má právo robiť v tej chvíli, čo chce. A naši hráči majú právo zareagovať. To sú emócie, ktoré patria k hokeju,“ vysvetlil svoj pohľad Keefe.

Jeho náprotivok Jacques Martin ale celú situáciu nevidel tak mierne a verí, že na Riellyho si posvieti disciplinárna komisia.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Gólová explózia Slafkovského? Stojí za ňou uznávaný Dr. Strela: Druhú polovicu sezóny bude mať skvelú

„To nebol zákrok, ktorý patrí do hokeja. Jednoducho trafil bránu. A či do nej puk doviezol, alebo vystrelil, na tom by nemalo záležať,“ uviedol 71-ročný tréner, ktorý v NHL viedol mužstvá už v 1316 zápasoch.

Disciplinárka NHL na jeseň suspendovala na šesť zápasov Davida Perrona z Detroitu, ktorý prchko reagoval na zranenie svojho kapitána Dylana Larkina a kroščekoval do hlavy obrancu Senators Arťoma Zuba. V Ottawe sa teraz pýtajú, koľko zápasový dištance udelia Riellymu, ktorý ešte nikdy nebol suspendovaný.

Ako by mohla vyzerať zostava Slovákov na ZOH 2026? Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Takto o dva roky to vypukne - olympijský turnaj...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Toronto Maple Leafs #Ottawa Senators