Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká noc pre Slafkovského! Slovenský útočník má za sebou svoj prvý viacgólový zápas v NHL

Slovenská draftová jednotka spred dvoch rokov sa do zápasového kolotoča v zámorí vrátila vo veľkom štýle.

07.02.2024 06:00 , aktualizované: 07:14
422140057 1366748693972216 6681887453393630417 n Foto:
Slafkovský sa trafil viackrát v zápase NHL po prvýkrát.
debata (9)

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský bol jednou z ústredných postáv Montrealu Canadiens pri nočnom triumfe nad Washingtonom Capitals.

19-ročný útočník prispel k výhre svojmu tímu 5:2 dvoma presnými zásahmi. Streliť v zápase viac ako jeden gól sa mu v NHL podarilo po prvýkrát. V 52. minúte ho Jake Evans našiel na ľavom kruhu a devätnásťročný útočník prekonal Darcyho Kuempera strelou nad rameno.

Prvý muž vlaňajšieho draftu sa presadil aj o necelé tri minúty neskôr počas presilovej hry. Mike Matheson mu prihral na pravú stranu, krídelník si našiel priestor a opäť prestrelil brankára Capitals.

Bol to pre neho prvý viacgólový zápas v NHL. Bronzový medailista z Pekingu 2022, najužitočnejší hráč olympijského turnaja odohral celkom 17:15 minúty a pripísal si jeden plusový bod, hit, tri strely a dvojminútový trest.

V tejto sezóne nastúpil na 50 duelov a získal 22 bodov (9+13). V drese Canadiens zaznamenal dva presný zásahy aj kapitán Nick Suzuki, ktorý pridal aj asistenciu. Raz sa presadil Michael Pezzeta.

Kríza Capitals pokračuje, keď prehrali piatykrát v rade. Washington mal už v 14. minúte manko 0:3. Domácim nepomohla ani výmena brankárov, Charlieho Lindgrena nahradil Kuemper.

Capitals znížili v polovici duelu. Fehérváry našiel pred bránkou Dylana Stromea, ktorý prihral Alexandrovi Ovečkinovi, ktorý nezaváhal.

Za domácich sa presadil v tretej časti ešte Rasmus Sandin. Slovenský bek opäť nastúpil v prvej obrannej dvojici Capitals s Johnom Carlsonom, strávil na ľade 19:35 minúty, zaznamenal jednu „mínusku“ a päť striel.

Devils v zostave s Nemcom zvládli osemgólovú prestrelku s Coloradom. Devätnásťročný obranca vystrelil v 3. minúte od modrej čiary a puk tečoval pred bránkou Chris Tierney.

Domáci viedli po druhej časti 3:1, keď skórovali aj Jesper Bratt a Dawson Mercer. Avalanche však vyrovnali v tretej tretiny počas 29 sekúnd vďaka Caleovi Makarovi a Samuelovi Girardovi.

New Jersey však rozhodlo v 58. minúte po zakončení Johna Marina. V závere ešte upravil výsledok strelou do prázdnej brány Erik Haula.

Nemec odohral 17:17 minúty, mal jednu plusku a rozhodocovia ho raz poslali na trestnú lavicu.

Calgary triumfovalo na ľade Bruins 4:1. Už po štyroch minútach sa presadil Andrej Kuzmenko, ktorý debutoval v drese Flames.

„Plamene“ ho získali výmenou za Eliasa Lindholma, Švéd zamieril do Vancouveru. Za hostí sa presadili aj Connor Zary, Jonathan Huberdeau a Noah Hanifin.

Za Boston dal gól len Pavel Zacha. Do zostavy Calgary sa po štvorzápasovej absencii spôsobenej zranením hornej časti vrátil Pospíšil.

Slovenský útočnik však stihol stráviť na ľade len 4:32 minúty, pripísať si dva hity a plusový bod.

Pospíšil v záverej prvej časti fauloval Brada Marchanda, keď ho krosčekoval a zasiahol ho do oblasti hlavy a krku. Dostal trest do konca duelu.

Oilers prehrali na ľade obhajcu titulu Vegas Golden Knights 1:3. Edmonton pritom začal lepšie a od 5. minúty viedol.

V oslabení sa dostali do prečíslenia Leon Draisaitl s Connorom McDavidom a kapitán hostí prekonal Adina Hilla. Vegas však v prvej tretine vyrovnal vďaka Nicolasovi Royovi.

Rozhodujúci okamih prišiel v úvode tretej časti. Chandler Stephenson sa dostal k puku na pravom kruhu a prestrelil Stuarta Skinnera.

V závere ešte William Karlsson upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Edmonton tak nevyrovnal rekord Pittsburghu v najdlhšej víťaznej sérii.

Penguins v sezóne 1992/1993 vyhrali sedemásť zápasov v rade. Oilers napodobnili zápis Columbusu. Blue Jackets boli v ročníku 2016/2017 tiež blízko, ale séria sa rovnako zastavila na čísle 16.

NHL – výsledky:
Boston – Calgary 1:4, Buffalo – Dallas 1:2, Carolina – Vancouver 2:3, Florida – Philadelphia 1:2, Pittsburgh – Winnipeg 3:0, Washington – Montreal 2:5 /FEHÉRVÁRY za domácich 0+1/, /SLAFKOVSKÝ za hostí 2+0/, New Jersey – Colorado 5:3 /NEMEC za domácich 0+1/, Vegas – Edmonton 3:1

Krásna manželka Alexandra Ovečkina Anastasia Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Spoznajte Anastasiu Ovečkinovú, za slobodna...
Načítavajú sa športové výsledky...
9 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Montreal Canadiens #Washington Capitals #Juraj Slafkovský