Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rodina slovenskej legendy s úprimným poďakovaním. Američania vábia Demitru juniora do zámoria

Bola to milá udalosť, venovaná predovšetkým trom mužom. Hokejový klub St. Louis Blues uviedol počas víkendu do svojej Siene slávy zosnulého slovenského hokejistu Pavla Demitru. Spolu s ním sa tejto pocty dočkali aj Keith Tkachuk a Mike Liut.

23.01.2024 20:59
demitra rodina blues Foto:
Legendy St. Louis Blues Keith Tkachuk a Mike Luit, Maja Demitrová, syn Lucas a dcéra Zara pred začiatkom sobotného zápasu St. Louis - Washington.
debata

Demitra odohral v drese Blues 494 zápasov, v ktorých zaznamenal 204 gólov a 289 asistencií. V St. Louis pôsobil od novembra 1996 do sezóny 2003/04.

Rodák z Dubnice nad Váhom stále figuruje na ôsmom mieste v počte gólov i asistencií v klubovej histórii. Bol súčasť tímu, ktorý postúpil v ročníku 2000/01 do semifinále play off NHL.

Počas svojho pôsobenia v klube získal aj Trofej Lady Byngovej pre najslušnejšieho hráča sezóny 1999/00. Demitra zahynul pri leteckom nešťastí v septembri 2011.

420136202 1348016559190669 6075948567384651445 n Čítajte viac Najkrajšie gesto prišlo na konci. Fanúšik zastavil Demitrovú pred odletom, aby jej mohol odovzdať vzácny dar

Na slávnostnom programe sa zúčastnila aj Demitrova rodina – manželka Maja, syn Lucas a dcéra Lara.

„Skvelý hráč, mali sme vynikajúci vzťah. Veľa sme spolu zažili a Pavol do Siene slávy plným právom patrí,“ zaspomínal si Tkachuk na slovenského hokejistu, ktorý ho často rozosmial svojou lámanou angličtinou.

„Bola zábava s ním hrať, navštevoval aj bejzbalové zápasy mojich detí. Bol to skutočný priateľ,“ dodal jeden z najlepších amerických krídelníkov v histórii NHL.

Demitrovci ukázali slušné vychovanie a po odchode z mesta adresovali celej komunite Blues vrelé poďakovanie.

"Radi by sme sa poďakovali organizácii Blues, fanúšikom a celému mestu St. Louis za to, že nás privítali späť. Bolo skvelé byť naspäť, vidieť známe miesta a stretnúť priateľov.

Veľmi sme si to užili! Bolo to skvelé a ťažko sa nám odchádzalo. Výborne ste sa o nás postarali. Vďaka za všetko i za to, že spomínate na Pavla. Maja, Lucas a Zara Demitrovci," napísala rodina v stanovisku.

Fanúšikovia im prostredníctvom sociálnych sietí odkázali, že v meste budú vždy vítaní. Lucas Demitra, futbalista AS Trenčín a mládežnícky reprezentant Slovenska, dostal aj „ponuku“ na prestup.

„Lucas, ak sa niekedy rozhodneš prestúpiť, som si istý, že priaznivci St. Louis City SC by boli z tvojho príchodu nadšení,“ napísal jeden z fanúšikov.

St. Louis City SC pôsobí v elitnej americkej MLS, ako nováčik vstúpil do súťaže v roku 2023.

Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii.
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #St. Louis Blues #sieň slávy #Pavol Demitra #Maja Demitra