Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvojbodový Nemec žiaril v ofenzívnej prestrelke. Ustál aj zákerný atak od súpera

Hokejisti New Jersey Devils zvíťazili v zámorskej NHL nad Vegas Golden Knights 6:5 po predĺžení.

23.01.2024 04:11 , aktualizované: 09:06
nemec devils Foto:
Šimon Nemec v drese New Jersey Devils.
debata

Slovenský obranca Šimon Nemec prispel k triumfu „diablov“ dvomi asistenciami.

Devätnásťročný zadák najprv v 22. minúte našiel Toffoliho pred červenou čiarou, ktorý sa dostal do útočného pásma a prestrelil Logana Thompsona.

Druhý bod a aj asistenciu v stretnutí si pripísal v polovici tretej tretiny, keď síce od modrej tesne minul bránku, no puk sa vrátil pred brankára a Curtis Lazar vyrovnal na 5:5.

Pozrite si video:

V nadstavenom čase rozhodol o výhre Devils skúsený útočník Tyler Toffoli, ktorý tretím presným zásahom v ofenzívnej prestrelke skompletizoval hetrik.

Nemec celkovo odohral 21:40 min a bol tretím najvyťažovanejším obrancom New Jersey. Celkovo má na konte 23 zápasov s bilanciou 2 góly a 10 asistencií. Bol to pre neho tretí duel v NHL kariére, keď získal dva body.

V priebehu zápasu ustál aj škaredý zákrok od Bretta Howdena, ktorý mu odzadu uštedril lakeť do chrbta.

Pozrite si video:

Boston potvrdil formu proti Winnipegu a bol to už pre neho piaty triumf v rade. Charlie Coyle prispel gólom a asistenciou, Jake DeBrusk skóroval v treťom stretnutí za sebou a Jeremy Swayman predviedol 20 zákrokov.

Bruins bodovali v deviatom zápase za sebou. Jets prvýkrát od 2. novembra (34 duelov) inkasovali viac ako tri góly.

Vancouver potvrdil pozíciu lídra celej súťaže a zdolal Chicago 2:0. Za Canucks sa presadili Pius Suter a kapitán Quinn Hughes. Dve asistencie mal Andrej Kuzmenko. Brankár Thatcher Demko zneškodnil 31 striel súpera a dosiahol piate čisté konto v sezóne a ôsme v profilige.

Michal Handzuš, Marek Hamšík Čítajte viac Handzuš: Hamšík bol medzi hokejistami Pálffy či Demitra. Marek v slovenskej lige? Nie je tu vďačné prostredie

Florida ukončila sériu štyroch prehier víťazstvom 4:1 nad Nashvillom. Gólovo sa presadil Sam Reinhart, Carter Verhaeghe zaznamenal gól a asistenciu a Sam Bennett mal tri asistencie. Brankár „panterov“ Anthony Stolarz predviedol 26 úspešných zákrokov.

„Bol to pre nás veľký zápas. Potrebovali sme vyhrať. Nechýbala nám dobrá energia na striedačke, naozaj som spokojný. Urobili sme niekoľko chýb, ale potom sme ich napravili naozaj dobrým úsilím. A keď sme už nemohli, brankár Stolarz nás podržal viacerými kvalitnými zákrokmi,“ povedal tréner hostí Paul Maurice.

Arizona zdolala Pittsburgh 5:2 a ukončila sériu 11 prehier s týmto súperom. V drese domácich sa blysol Jason Zucker, keď zaznamenal gól a asistenciu.

Brankár Kaapo Kähkönen zo San Jose predviedol 43 úspešných zákrokov a dva v rozstrele a pomohol „žralokom“ k triumfu na ľade Los Angeles 4:3. V drese víťazov sa gólovo presadili Fabian Zetterlund, William Eklund a Justin Bailey.

NHL
Boston – Winnipeg 4:1, New Jersey Devils – Vegas 6:5 pp /NEMEC za domácich 0+2/, Nashville – Florida 1:4, Arizona – Pittsburgh 5:2, Vancouver – Chicago 2:0, Los Angeles – San Jose 3:4 sn

debata chyba
Viac na túto tému: #New Jersey #hokej #NHL #Šimon Nemec #Vegas