Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar si nenechal zobrať puk a z jeho šikovnej akcie bol jediný gól Seattlu. Legendárny Roy debutoval výhrou

Slovenský hokejista Tomáš Tatar zaznamenal v noci na pondelok asistenciu v zámorskej NHL. Bol pri jedinom góle svojho Seattlu v podaní Jordana Eberleho, ich tím prehral s Torontom 1:3.

22.01.2024 06:58 , aktualizované: 09:26
839286794 Foto:
Tomáš Tatar počas nájazdu pre bránku Toronta.
debata

V Seattli otvoril skóre Auston Matthews a poslal hostí do vedenia 1:0. Vsietil tak už svoj piaty gól v uplynulých štyroch zápasoch.

Prvý triumf od 9. decembra zaznamenal jeho spoluhráč a brankár Iľja Samsonov. Od víťazstva 4:0 nad Nashvillom to bol jeho šiesty duel.

Tatar zaznamenal okrem asistencie aj jednu plusku, tri strely na bránku a na ľade strávil 15:02 minúty.

Bodoval prvýkrát po štyroch zápasoch a v tejto sezóne má bilanciu štyri góly a dvanásť asistencií.

Jedinú gólovú akciu Seattlu z 35. minúty odštartoval aj zakončil Eberle. Tatarovi posunul po mantinenli puk za bránku a Slovák sa zbavil dvoch protihráčov.

Puk vyviezol do ľavého kruhu a jeho strela skončila na hokejke Jareda McCanna, ktorý posunul puk úspešnému strelcovi Eberlemu.

V ďalšom zápase zvíťazila Ottawa nad Philadelphiou 5:3. Dva góly hostí strelil Tim Stützle, v domácom drese mal bilanciu 2+1 Jegor Zamula.

Do zostavy „senátorov“ sa vrátil po vypršaní 41-zápasového dištancu za porušenie pravidiel o stávkovaní Shane Pinto a pripísal si jednu asistenciu.

Legendárny Patrick Roy zažil ako tréner víťaznú premiéru na striedačke New Yorku Islanders. Jeho tím zdolal na domácom ľade Dallas 3:2 po predĺžení, keď v 41. sekunde extra času rozhodol Bo Horvat.

„Nebudem klamať – bol som veľmi nervózny. Vždy chcete zvíťaziť v prvom zápase,“ vyznal sa bývalý fenomenálny brankár, ktorý nahradil vo funkcii odvolaného Lanea Lamberta.

Čaro nového trénera ihneď zafungovalo a newyorský tím ukončil štvorzápasovú sériu prehier. Po dve asistencie si v domácom drese pripísali Mathew Barzal a Noah Dobson, pri oboch góloch Stars asistoval Joe Pavelski.

Anaheim podľahol New Yorku Rangers 2:5 a utrpel tretiu prehru za sebou. Nestačili mu ani dva góly Adama Henriqua, vďaka ktorým Ducks viedli 2:0. „Jazdci“ otočili priebeh aj zásluhou presného zásahu a dvoch asistencií Chrisa Kreidera.

Tampa Bay, stále bez zraneného Erika Černáka, viedla už od 9. minúty zásluhou Victora Hedmana, ale napokon prehrala v Detroite 1:2.

Ukončila tak víťaznú sériu, ktorá trvala päť zápasov. O obrat sa postarali gólmi Lucas Raymond a Daniel Sprong, brankár Alex Lyon pomohol Red Wings k úspechu 27 zákrokmi.

„Tampa má veľmi, ale skutočne veľmi nebezpečný tím. Myslím si, že sme proti nej odohrali naozaj dobrý zápas. Podali sme jeden z najkomplexnejších výkonov v sezóne,“ nechal sa počuť Lyon.

Jeho náprotivok Andrej Vasilevskij prehral prvýkrát na ľade Detroitu, štartoval tam deviatykrát v kariére. Domáci vybojovali štvrtú výhru z uplynulých piatich duelov.

Hlavnou postavou noci bol Kirill Kaprizov. Ruský krídelník strelil svoj tretí hetrik v NHL a pomohol Minnesote k triumfu 5:2 na ľade Caroliny.

Gól dal v každej tretine, hetrik zavŕšil do prázdnej bránky. V uplynulých dvoch stretnutiach rozvlnil sieť dokopy päťkrát.

„Samozrejme, ľahšie sa vyhráva, ak dáte viac gólov. Nie je však dôležité, či som skóroval ja alebo iní hráči, hlavné je víťazstvo,“ vyhlásil Kaprizov, ktorý bodoval vo štvrtom zápase v rade (5+3).

Pod výhru sa podpísal 40 úspešnými zákrokmi brankár hostí Filip Gustavsson, Joel Eriksson Ek strelil víťazný gól a pridal dve asistencie. Hurricanes chýbal pre zranenie útočník Andrej Svečnikov.

výsledky – NHL:
Seattle – Toronto 1:3, Anaheim – NY Rangers 2:5, NY Islanders – Dallas 3:2 pp, Detorit – Tampa Bay 2:1, Carolina – Minnesota 2:5, Philadelphia – Ottawa 3:5

Priateľka Filipa Mešára Jocelyn Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Slovenský hokejista Filip Mešár si po návrate z...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Tomáš Tatar #Erik Černák #Seattle Kraken