Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pospíšilovi ide karta! Má ďalšiu asistenciu, začal kombináciu do prázdnej bránky

Slovenský hokejista Martin Pospíšil si v zámorskej NHL pripísal asistenciu, no jeho Calgary prehralo na ľade Chicaga 3:4.

08.01.2024 06:42 , aktualizované: 08:21
Martin Pospíšil Foto:
Útočník Calgary Flames Martin Pospíšil (76) v zápase proti Chicagu.
debata

V zostave hostí chýbal Adam Ružička. Washington s obrancom Martinom Fehérvárym vyhral doma nad Los Angeles 4:3.

Pospíšil bodoval v druhom dueli za sebou a na konte má deväť bodov (4+5) v 28 stretnutiach.

Proti Chicagu sa podieľal na prvom góle hostí v 14. minúte, keď v útočnom pásme úspešne napádal a stál pri zrode akcie, po ktorej Nazem Kadri vyrovnal na 1:1.

Flames ešte v polovici zápasu viedli, no domáci potom zaznamenali tri góly za sebou a v prvom vystúpení bez zraneného Connora Bedarda dokázali zastaviť päťzápasovú šnúru prehier.

Colin Blackwell k tomu prispel dvoma gólmi a asistenciou. Pospíšil odohral 10:52 min, okrem asistencie mal jednu strelu, plusový bod a odsedel si dve minúty za podrazenie.

Washington uspel v súboji s Los Angeles a po dvoch predchádzajúcich prehrách bodoval naplno. Fehérváry bol s minutážou 21:28 druhý najvyťaženejší hráč Capitals, pripísal si plusový bod, jednu strelu a štyri hity.

Viac ako on odohral iba jeho spoluhráč z elitnej obrannej dvojice Washingtonu John Carlson, ktorý 53 sekúnd pred treťou sirénou rozhodol o triumfe svojho tímu. Domáci prehrávali 1:2 i 2:3, ale v závere tretej tretiny sa im podarilo skóre otočiť.

833869479 Čítajte viac Pospíšil vykúzlil nečakanú asistenciu, Ružička rekordérom. Slafkovský pomohol k výhre nad lídrom

Prvý trojbodový zápas v kariére má za sebou Nicolas Aube-Kubel (1+2), Alex Ovečkin mal asistenciu a natiahol svoju bodovú šnúru na päť stretnutí. Brankár Darcy Kuemper predviedol 38 úspešných zákrokov. Dva góly za Los Angeles dal Kevin Fiala, no jeho tím prehral piaty duel v sérii.

Winnipeg si pripísal šiesty triumf za sebou, keď uspel na ľade Arizony 6:2. Mark Scheifele k tomu prispel dvoma presnými zásahmi, Nikolaj Ehlers sa predviedol gólom a asistenciou.

Michael Rasmussen rozhodol 67 sekúnd pred koncom tretej tretiny o víťazstve Detroitu v aréne Anaheimu 3:2. Pre domácich to bola piata prehra za sebou, neodvrátili ju ani dva góly Trevora Zegrasa.

NHL – výsledky:
Chicago – Calgary 4:3 /Pospíšil za hostí 0+1/, Washington – Los Angeles 4:3, Arizona – Winnipeg 2:6, Anaheim – Detroit 2:3

Darilo sa Slovákom v AHL

Slovenský hokejista Marián Studenič bodoval v zámorskej AHL štvrtýkrát v sérii.

V drese Coachella Valley si v druhom zápase za sebou pripísal dve asistencie, no jeho tím prehral doma s Abbotsfordom 5:6 po predĺžení a nájazdoch.

Filip Mešár s priateľkou Jocelyn koláž Čítajte viac Krásavica v slovenskom drese aj odvážnom kovbojskom kostýme. Mešárovi zlepšovala náladu po MS táto slečna

V 26 stretnutiach v tejto sezóne AHL nazbieral 20 bodov (8+12).

V noci na pondelok sa v nižšej zámorskej súťaži bodovo presadil aj Adam Sýkora. Podieľal sa na jedinom góle Hartfordu, ktorý prehral na ľade Wilkes-Barre 1:2.

Pre Sýkoru to bola desiata asistencia v prebiehajúcom ročníku, na konte má aj tri góly a spolu 13 bodov v 27 dueloch.

Priateľka Filipa Mešára Jocelyn Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Slovenský hokejista Filip Mešár si po návrate z...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Chicago Blackhawks #Calgary Flames #Martin Fehérváry #Adam Ružička #Martin Pospíšil